Domaća softverska na prestižnoj listi FT-a: Čak 9 od 10 naših najvećih klijenata su vodeće svjetske tvrtke

Autor: Poslovni.hr , 04. ožujak 2021. u 15:47
Foto: Press

U razdoblju od 2016. do 2019., Q je zabilježio rast od 260,8 posto, čime se, zajedno s još pet domaćih kompanija, plasirao na ljestvicu jednog od najuglednijih poslovnih listova na svijetu.

Hrvatska IT tvrtka Q našla se na prestižnom popisu 1.000 najbrže rastućih kompanija u Europi prema izboru Financial Timesa. U razdoblju od 2016. do 2019., Q je zabilježio rast od 260,8 posto, čime se, zajedno s još pet domaćih kompanija, plasirao na ljestvicu jednog od najuglednijih poslovnih listova na svijetu.

Izvještaj FT 1000, koji je sastavila istraživačka tvrtka Statista, pokazuje tvrtke koje su ostvarile najvišu godišnju stopu rasta između 2016. i 2019. godine, a kako bi se našle u ovom izvještaju tvrtke su morale ostvariti minimalnu stopu rasta od 35,5 posto. IT tvrtka Q nalazi se među 314 kompanijama koje su se na ovom popisu našle drugu godinu zaredom. Q-u je troznamenkasti rast ove godine osigurao 613. mjesto.

Filip Ljubić, CEO Q-a

„Ponosni smo što ponovno uvršteni na ovu prestižnu ljestvicu čime smo dobili još jednu potvrdu kvalitete našeg rada. Čak 9 od 10 najvećih klijenata Q-a su vodeće svjetske tvrtke u svojim industrijama. Veseli me i da se, osim Q-a, još pet kompanija iz Hrvatske plasiralo na popis, čime smo pokazali da se i kod nas radi kvalitetan posao“, istaknuo je CEO Q-a Filip Ljubić.

Novo priznanje za Q dolazi nakon što je kompanija prošle godine ocijenjena kao jedna od 20 najboljih svjetskih web development tvrtki u svijetu po Clutchu, vodećoj svjetskoj agenciji za rangiranje IT tvrtki, a nedavno je proglašena i najboljim poslodavcem u kategoriji srednjih tvrtki. Na popisu klijenata za koje je radio Q su svjetski brendovi, između ostalih – Novartis, Coca Cola, Manpower i Volkswagen. Q trenutno broji 170 stručnjaka, s uredima u Zagrebu, New Yorku, Belfastu i Zürichu, a lani je na tržište izbacila prvo vlastito softversko rješenje, aplikaciju Jenz koja bilježi sve veći broj korisnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close