Dobit ćemo robote protiv korova, ‘dating’ aplikacije, platforme za plaćanje…

Autor: Lucija Špiljak , 15. listopad 2020. u 22:00
Sudionici novog izdanja Startup Factoryja

U program se priključuje sve više znanstvenika s istraživačkim idejama, što pokazuje da je tehnološki transfer moguć, kaže Šesnić.

Zagrebački inovacijski centar (Zicer) predstavio je jučer petu generaciju svojega predakceleracijskog programa Startup Factory – 19 razvojnih timova s perspektivnim inovativnim tehnološkim proizvodima, pred kojima je intenzivna edukacija s domaćim i stranim stručnjacima, vodstvo mentora, druženje s etabliranim startup ekspertima i rad u Zicerovoj infrastrukturi.

Program s provedbom započinje danas, a nakon osam tjedana, tijekom kojih će predstavljeni proizvodi poprimiti tržišno održive oblike, 3. prosinca slijedi finale Startup Factoryja na međunarodnoj startup konferenciji Zagreb Connect, gdje će najbolji timovi za razvoj osvojiti vrijednu nagradu, bespovratni novčani iznos Grada Zagreba, 550.000 kuna.

Direktor Zicera Frane Šesnić otkrio je da se u program priključuje sve više znanstvenika s istraživačkim idejama, što pokazuje da je tehnološki transfer moguć. Uključivanje akademske zajednice u program pozdravila je i Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša.

Među 19 timova su 2D generatori koji razvijaju nosive generatore električne energije na bazi dvodimenzionalnih materijala koji crpe energiju ljudskog kretanja i svjetlosti, zatim Crop Shepherd koji razvija kompaktnog autonomnog robota koji će OPG-ovi koristiti za uništavanje korova bez uporabe herbicida.

19

timova u osam tjedana će proći edukaciju s domaćim i stranim stručnjacima i družiti se sa startup ekspertima

Deep Dive Blue je posvećen razvoju podvodnog vozila na daljinsko upravljanje (ROV), sposobnog zaroniti na dubinu od 1000 i više metara. EasyBusy je prvi pametni softver za dentalne ordinacije i dentalne laboratorije, a eWent rješenje za povezivanje krajnjih korisnika s organizatorima događaja.

U predakceleracijski program izabran je i Helix, cloud platforma za sigurnu pohranu, organizaciju i ažuriranje elektroničkih zdravstvenih podataka. Iron Bull Tanks je startup za razvoj daljinski upravljanih replika legendarnih tenkova svjetske povijesti radi uprizorenja borbi.

Nadalje, Iwi mobile app je dating/socializing mobilna aplikacija nove generacije. Medily je mobilna aplikacija za djecu predškolske dobi čija je svrha osigurati emotivnu podršku i edukaciju u pandemiji. Museit je online platforma koja spaja tekstopisce, pjevače i kompozitore. Nanoing je tvrtka za spoj između znanosti i industrije.

Naomi mental wellness je virtualna asistentica za mentalno zdravlje, dostupna 0-24 na mobitelu. Oil Gels kompanija moći će transformirati prehrambene, kozmetičke i farmaceutske proizvode pomoću djelotvornih gelatora jestivih ulja i vode u stvaranju zdravijih i kvalitetnijih proizvoda. PlatePay je online platforma koja objedinjava plaćanje svih drive-in i drive-through usluga.

Projekt Rolla je paket proizvoda koji se sastoji od električnog romobila, punionice i aplikacije. SeaCras je startup orijentiran na obradu satelitskih podataka uz usluge praćenja kvalitete mora i kopnenih voda, a Spoolio je IoT uređaj i web platforma koji svim korisnicima 3D printera olakšava proces printanja i vođenje inventara materijala.

Sportreact je IoT uređaj za razvoj motoričkih i kognitivnih sposobnosti, dok je Virdis zamišljen kao digitalna platforma za digitalizaciju i inovativno upravljanje računima, bazirana na cloudu.

Komentirajte prvi

New Report

Close