Do makroekonomske analize u nekoliko klikova

Autor: Marta Duić , 24. rujan 2015. u 21:59
Alat je optimiziran i za tablete

Jedinstveni analitički softver štedi energiju, vrijeme i novac gradskim upravama.

Svjesni da je danas više nego ikad potrebno u što je moguće kraćem vremenskom roku doći do informacija na temelju kojih se mogu donositi poslovne odluke, Bisnode, vodeći ponuđač poslovnih informacija u Hrvatskoj je razvio Smart Vision, jedinstveni makroekonomski alat koji nudi dnevno ažurni prikaz stanja u hrvatskom gospodarstvu.

 "Smart Vision je alat namijenjen onima koji imaju potrebu za detaljnim pogledom na hrvatsko gospodarstvo, neovisno je li riječ o pogledu iz makro pozicije ili postoji potreba za mikro-targetiranjem. Mogu ga koristiti apsolutno svi, ne samo gradonačelnici i župani iako se na prvi pogled čini da je namijenjen isključivo njima˝, kaže Benjamin Cerovac, direktor tvrtke Bisnode. Iako se temelji na sveobuhvatnoj i složenoj bazi od preko 300 milijuna zapisa, do tražene provjerene i aktualne informacije dolazi se u svega nekoliko klikova. Primjerice, uz Smart Vision vrlo je lako doći do podataka o broju novoosnovanih poduzeća na određenoj lokaciji i sektoru, ali i te iste podatke promatrati na razini tjedna, mjeseca, kvartala ili nekog vremenskog razdoblja koje je važno korisniku.

 Uz to dostupni su podaci i o ugašenim poslovnim subjektima te onima koji su u procesu predstečajnih nagodbi, a podatke je moguće analizirati kako na razini gospodarstva, tako i na razini svih 6 regija, 21 županije, 128 gradova i 428 općina. Još jedna velika prednost ovog alata je mogućnost usporedbe geografskih područja. Svi pokazatelji su ponderirani s brojem stanovnika određenog geografskog područja kako bi se prilikom usporedbe gospodarskog stanja dva geografska područja isključio čimbenik razlike u međusobnoj veličini. Time se na pregledan način dobiva mogućnost usporedbe dvije općine, grada, županije, regije prema različitim pokazateljima te se dobiva uvid u prednosti i slabosti u definiranim pokazateljima.

Zato što pruža aktualan i realan uvid u stanje na svim teritorijalnim jedinicama, ali i mogućnost usporedbe više, nezamjenjiv je alat u javnoj upravi. Tako ga već koriste u nekoliko gradova i županija, a među prvim korisnicima je i Grad Rijeka. "Posebno je značajno što je Smart Vision objedinio podatke iz različitih izvora, primjerice FINA, Trgovački sudovi i drugi službeni izvori podataka. To predstavlja veliku uštedu u troškovima, energiji i vremenu naših zaposlenika koji se bave prikupljanjem i analizom podataka. Osim toga, ovaj program je izuzetno dobro kreiran za korisnike jer oni mogu na jednostavan način zatražiti potrebne podatke" , rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. 

Komentirajte prvi

New Report

Close