BiH nedostaju IT stručnjaci

Autor: Poslovni dnevnik , 08. ožujak 2017. u 21:59
U BiH posluje 67 švedskih tvrtki, a želi ih doći više iz IT sektora/D. P./PIXSELL

Šveđani bi ulagali, ali nema kadrova.

Gordan Milinić, direktor Agencije za unaprjeđenje stranih investicija BiH (FIPA), razgovarao je s predsjednikom Upravnog odbora Privredne komore Švedske u BiH Adnanom Hadžićem o suradnji na povećanju švedskih investicija u BiH, kao i o postojećim švedskim kompanijama koje posluju na tržištu BiH i problemima s kojima se susreću.

Komora trenutno broji 67 kompanija koje posluju u području IT-a, poljoprivrede, metalnog i drvnog sektora, a neke od uspješnijih švedskih tvrtki u BiH su Zinkteknik, Natural Food i Maguba.  Hadžić je istaknuo nedostatak IT stručnjaka u BiH kao jednu od prepreka za snažniju nazočnost švedskih tvrtki u IT sektoru, političku nestabilnost koja tjera investitore iz BiH, kao i negativnu percepciju o zemlji kao investicijskoj destinaciji.

Dogovoreno je da se FIPA uključi u manifestaciju Dani stranih tržišta na kojoj će kolovozu 2017. Privredna komora Švedske u BiH okupiti kompanije u istočnoj Švedskoj zbog prezentacije mogućnosti za ulaganje u BiH, s naglaskom na IT sektoru. 

Komentirajte prvi

New Report

Close