Apple plaća 32,5 mil. $ roditeljima djece koja su kupovala bez dozvole

Autor: Agencija VLM , 16. siječanj 2014. u 08:59
Tim Cook (Reuters)

Glavni izvršni direktor Applea Tim Cook u dopisu zaposlenicima rekao je kako su s FTC-om pregovarali nekoliko mjeseci.

Apple će platiti najmanje 32,5 milijuna dolara roditeljima čija su djeca bez njihova odobrenja obavljala kupnje unutar aplikacija, javlja Reuters. U sklopu pogodbe koju je jučer objavila američka Federalna trgovinska komisija (FTC) Apple će morati i promijeniti način naplate kako bi osigurali odobrenje roditelja.

– Ne možete kupcima naplaćivati za kupnju koju nisu odobrili – rekla je predsjednica FTC-a Edith Ramirez, poručujući kako je ovo pobjeda za kupce kojima je Apple naštetio nepoštenim naplaćivanjem.

Ramirez procjenjuje da su djeca potrošila milijune dolara bez znanja njihovih roditelja. Jedna je majka FTC-u rekla da je njezina kćerka potrošila 2600 dolara igrajući Tap Pet Hotel. Ramirez je rekla da je FTC primio desetke tisuća pritužbi zbog neodobrenih kupnji u aplikacijama kao što su Dragon Story i Tiny Zoo Friends.

Glavni izvršni direktor Applea Tim Cook u dopisu zaposlenicima rekao je kako su s FTC-om pregovarali nekoliko mjeseci, prenosi 9to5mac.com. Otkrio je kako su bili odlučni u namjeri da obeštete sve kupce koji su možda bili oštećeni.

– Poslali smo elektroničku poštu 28 milijuna korisnika App Storea – svakome tko je kupovao unutar aplikacije namijenjene djeci. Kad mail ne bi prošao, roditeljima smo poslali dopisnice – poručio je Cook, dodajući kako nije dobro da ih FTC tuži zbog slučaja koji je već riješen. Međutim, dodao je, prema pogodbi neće morati učiniti ništa što već nisu namjerava

Komentirajte prvi

New Report

Close