Odlične vijesti za građane: Zbog papirologije više nećemo morati tako često u bolnicu

Autor: Lucija Špiljak , 22. prosinac 2021. u 14:09
Prvi korisnik web aplikacije je Klinika za dječje bolnice Zagreb, u Klaićevoj/PD

Tvrtka MedIT kreirala web rješenje za lakšu distribuciju medicinske dokumentacije.

Zagrebačka tvrtka MedIT izradila je web aplikaciju Patient Portal koja će pojednostavniti primanje medicinske dokumentacije pacijentima i isporuku nalaza i slika, te smanjiti broj fizičkih dolazaka pacijenata u bolnicu zbog dokumentacije, pogotovo u vrijeme koronavirusa.

Web aplikaciju prva je implementirala Klinika za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj, čije je osoblje educirano za korištenje.

”Implementiranje web aplikacije Patient Portal zadnji je korak u potpunoj digitalizaciji radiološkog odjela Klinike za dječje bolesti, što će omogućiti brzu i sigurnu distribuciju slika svih radioloških modaliteta digitalnim putem, bez potrebe dolaska u bolnicu.

Ova napredna web aplikacija rasteretit će medicinske i administrativne djelatnike te izrazito pojednostavniti i olakšati pristup radiološkim slikama”, rekao je ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb prof. dr. Goran Roić, koja je prva implementirala web aplikaciju.

6

mjeseci zagrebački MedIT razvijao ovo rješenje koje je primjenjivo u većini bolnica

Njihovo je osoblje educirano za korištenje. Kreirano je intuitivno sučelje koje će pacijentima biti jednostavno za uporabu, a do portala se može doći i putem linka koji će biti ugrađen u radiološke nalaze koji se isporučuju putem Centralnog zdravstvenog informacijskog sustava Republike Hrvatske (CEZIH).

Osim kroz implementaciju Patient Portala, Klinika za dječje bolesti Zagreb provela je kompletnu digitalizaciju radiologije, nabavljeni su i suvremeni uređaji visokih standarda te je uveden PACS/RIS sustav (engl. picture archiving and communication system/radiology information systems).

Tvrtka MedIT na ovom je rješenju radila manje od pola godine. Inače posluju od 2017. godine, a u vrlo kratkom razdoblju postali su prepoznati kao lider u razvoju i implementaciji PACS/RIS rješenja u Republici Hrvatskoj i šire. MedITova rješenja implementirana su u kliničkim bolničkim centrima u Zagrebu, Osijeku i Splitu, u općim bolnicama Zadar, Koprivnica, Našice te u domovima zdravlja Istarske, Zagrebačke i Osječko-baranjske županije.

Komentirajte prvi

New Report

Close