Algebra zaljubljenike u tehnologiju iz srednjih škola poziva na besplatni trodnevni bootcamp

Autor: Lucija Špiljak , 01. prosinac 2021. u 10:42

Kako pomoću ključnih tehnologija današnjice napraviti dobar i unosan poduzetnički projekt.

Algebra je pokrenula projekt Play Labs, besplatne trodnevne bootcampove za srednjoškolce koji žele naučiti više ključnim tehnologijama današnjice, poput proširene stvarnosti, umjetne inteligencije i 3D-a, te kako od njih napraviti dobar i unosan poduzetnički projekt.

Projekt će provesti tijekom predstojećih zimskih praznika u četiri grada – Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku – u suradnji s Veleposlanstvom SAD u Hrvatskoj kroz čiji se program i financira.

Play Labs će voditi stručni predavači koji koriste najnovije STEM metode poučavanja, dok je sam koncept programa inspiriran sličnim programima koje provode startup inkubatori na MIT-u (Massachusetts Institute of Technology) i BayView Labs. Slični programi u SAD-u privlače najperspektivnije talente, startupove i investitore u području naprednih tehnologija; od umjetne inteligencije (AI) i strojnog učenja (ML) pa do digitalnih valuta, proširene stvarnosti (AR) i sličnih tehnoloških tema koje obilježavaju današnjicu.

Spajanje tehnologije s poslovnim idejama

Algebrini stručnjaci izradili su kurikulum za trodnevne bootcampove, tijekom kojih će srednjoškolci steći ishode učenja u takozvanim “razigranim tehnologijama” i njihovim mogućnostima primjene za uspješne poslovne projekte.

Kako ističu iz Algebre, cilj je privući učenike srednjih škola koji žele spojiti tehnologiju s poslovnim idejama, odnosno pronaći ideje za svoje buduće poslovne projekte, upravo u godinama u kojima počinju razmišljati o tome kako pokrenuti vlastite biznise i konkretizirati svoje kreativne ideje.

Prethodno znanje o tehnologiji nije potrebno – na Play Labs se mogu prijaviti svi učenici srednjih škola koji su zainteresirani za ove teme. Broj mjesta je ograničen pa organizatori preporučuju što raniju prijavu.

Trodnevni bootcampovi održat će se od 2. do 4. siječnja 2022. u Osijeku; od 6. do 8. siječnja 2022. u Splitu; od 21. do 23. veljače 2022. u Zagrebu te od 24. do 26. veljače 2022. u Rijeci. U travnju 2022. u Zagrebu će se održati finalno događanje u sklopu ovog projekta.

Komentirajte prvi

New Report

Close