5 načina kako vratiti sjaj starom mobitelu

Autor: Poslovni.hr , 04. listopad 2019. u 11:35
Foto: Getty Images

Malo ste se zasitili svojeg starog mobitela i želite mu udahnuti novi život? Provjerite ovih 5 metoda.

Ako vam je dosta vašeg starog pametnog mobitela, ali pomisao da kupite nešto novo za što morate dignuti kredit vam nije baš super alternativa, Zimo donosi 5 načina kojima mu možete vratiti stari sjaj.

1. Promijenite izgled operativnog sustava

Ova opcija ponajviše se odnosi na korisnike android uređaja, a promjenom takozvanog "launchera" možete udahnuti novu svježinu sučelju koje vam je već dosadilo i koje vam više nije uzbudljivo.

Launcher se brine o pozadini zaslona vašeg mobitela, obliku ikona i zaključanog zaslona. Već jednostavna promjena može održati interes za starim mobitelom na životu i uštedjeti vam novac. Sve što trebate učiniti jest upisati "launcher" na Play storeu i pronaći onaj koji vam se čini najzanimljivijim.

2. Dodajte bežično punjenje

Novi pametni mobiteli dolaze s ugrađenim bežičnim načinom punjenja, no to ne znači da stariji modeli ne mogu imati isto. Za stotinjak kuna troška možete kupiti receiver za bežično punjenje mobitela koji funkcionira kao hardverska ekstenzija na micro USB priključak mobitela i vaša je želja ispunjena.

3. Zamijenite staru bateriju u mobitelu

Stare baterije gube kapacitet, a time smanjuju vrijeme rada vašeg uređaja. Raspitajte se kod ovlaštenog servisa koliko bi vas koštala zamjena stare baterije u mobitelu jer možda nije riječ o velikom novcu, a mobitel će vam opet raditi jednako kao kad je bio nov.

4. Kupite novu zaštitnu masku

Jednostavno rečeno, dodajte malo živih boja svojem uređaju ili ako ne koristite masku – jednostavno počnite jer ne treba trošiti previše riječi na to da će, ovisno o kakvoj je maski riječ, možda i spasiti vaš uređaj od teških oštećenja pri padovima i drugim nehotičnim situacijama.

Kupite onoliko dodataka za njega koliko vam je potrebno da osjetite da u ruci držite nešto moderniju verziju svojeg starog mobitela.

5. Vratite tvorničke postavke

Posljednja opcija doista je to – posljednja. Mobitel vam je prespor, gubite se u nakupljenom smeću tijekom godina na njemu i osjećate da mu nikakva lickanja zaslona, vanjštine ili sličnog više ne mogu pomoći? Ne očajavajte, jer jednostavno vratite postavke uređaja na tvorničke pa tek onda odaberite jedan od ranije navedenih šest koraka. Isplati se, ako ništa drugo, jer neke kombinacije ovdje navedene doista ništa ne koštaju.

Komentirajte prvi

New Report

Close