VIDEO: Cyber opasnosti su sve veće prijetnje biznisima

Autor: Poslovni.hr , 11. lipanj 2021. u 09:26

U svijetu se svake sekunde dogodi nekoliko tisuća cyber napada! Takvim su napadima posebice izloženi različiti biznisi.  Danas je vjerojatnije da će se dogoditi cyber napad na nečiji biznis nego, primjerice, požar u nekoj tvornici, bilo da se radi o ucjeni hakera, sabotaži zaposlenika unutar napadnute tvrtke ili  padu računalne mreže. U slučaju da, primjerice, budu kompromitirani određeni osobni podaci trećih osoba, te osobe imaju pravo tužiti kompaniju i postaviti odštetni zahtjev.  Danas svjedočimo velikom broju cyber iznuda, kada hakeri ucjenjuju kompanije, pa ucijenjena tvrtka trpi i financijske gubitke zbog prekida poslovanja.

Kako se zaštititi od cyber rizika, otkrivamo u novoj epizodi Malih savjeta za veliki biznis. Stručnjaci za osiguranja iz tvrtke ANO insurance solutions koja, među ostalim, u svom portfelju ima policu cyber osiguranja, pojasnili su što je to cyber osiguranje, koliko su naše domaće tvrtke uopće osvijestile važnost zaštite od cyber rizika koje klasične police osiguranja ne pokrivaju te na koje sve načine takva vrsta osiguranja može pomoći poduzetnicima u zaštiti njihovog poslovanja.

Ovi kratki i konkretni savjeti, bez puno teorije, namijenjeni su poduzetnicima koji žele unaprijediti svoje poslovanje i naučiti više.

New Report

Close