Željeznički Koridor 8 bit će završen 2026. godine

Autor: Poslovni dnevnik , 16. srpanj 2021. u 11:10
Foto: Shutterstock

Prve dvije dionice u Sjevernoj Makedoniji vode od Kumanova do Beljakovca te dalje do Krive Palanke.

Intenzivniju suradnju u izgradnji željezničkog Koridora 8 najavili su upravitelji željezničke infrastrukture iz Sjeverne Makedonije, Bugarske i Albanije koji su u Sofiji održali trilateralni sastanak i potpisali protokol o suradnji.

Kako je rekao Hari Lokvenec, direktor JP za željezničku infrastrukturu Sjeverne Makedonije, na sastanku izaslanstava koja su vodili on i njegove kolege iz Bugarske, Krasimir Papukčijski i Ani Durmishi iz Albanije, određeni su prioriteti i aktivnosti vezane uz izgradnju željezničkog Koridora 8.

“Rasprava je rezultirala potpisivanjem Trilateralnog protokola za suradnju kako bi se pojačala predanost i suradnja između tri upravitelja željezničke infrastrukture”, rekao je Lokvenec prema navodima makedonskih medija.

On je objasnio je da su stvoreni svi preduvjeti da 2026. godine bude pripremljen konačni okvir za završetak projekta izgradnje željezničke pruge do Bugarske.

Za taj projekt u tijeku je druga faza natječajnog postupka za odabir izvođača za prve dvije dionice, od Kumanova do Beljakovca i od Beljakovca do Krive Palanke, a za treću dionicu do granice s Bugarskom priprema se natječajna dokumentacija.

“Očekujemo da će prema najavama mog bugarskog kolege bugarska strana do kraja 2027. dovršiti svoju dionicu od Sofije do makedonske granice, te da ćemo do kraja 2026. završiti ovaj važan infrastrukturni projekt”, dodao je Lokvenec.

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close