Za rad u Njemačkoj 2000 dozvola BiH tvrtkama

Autor: Poslovni dnevnik , 02. kolovoz 2022. u 22:00
Najviše dozvola dobit će tvrtke koje se bave građevinskim poslovima/G. Kovačić/PIXSELL

Federaciji BiH bit će dodijeljeno 1059 dozvola, a Republici Srpskoj 529, dok se 412 odnosi na poseban kontingent.

Vanjskotrgovinska komora BiH raspisala je javni natječaj za dodjelu detašmana, odnosno dozvola tvrtkama iz BiH za izvođenje radova u Njemačkoj u 2022/2023. godini, a najviše će ih dobiti tvrtke koje se bave građevinskim poslovima.

U natječaju, koji je objavljen u Službenom glasniku BiH, navodi se da će tvrtkama iz BiH biti dodijeljeno 2000 dozvola za rad, po podjeli na kontingente i potkontingente.

“Ukupan kontingent od 2000 dozvola mjesečno raspodjeljuje se po djelatnostima na sljedeći način: 790 dozvola mjesečno za područje građevinarstva, 470 dozvola za poslove izolacije, 740 dozvola za ostale djelatnosti (montaža, rudarstvo i ostalo u skladu s Međudržavnim sporazumom)”, stoji u objavi Vanjskotrgovinske komore BiH.

Kada je riječ o raspodjeli, Federaciji BiH bit će dodijeljeno 1059 dozvola, a Republici Srpskoj 529, dok se 412 odnosi na poseban kontingent.

Da su BiH tvrtke zainteresirane za tu suradnju, govori činjenica da svake godine deseci njih podnose prijave za dobivanje dozvola.

“Kod nas bude pedesetak i više tvrtki koje prođu natječajnu proceduru i koje se javljaju. Postoje tvrtke koje već tradicionalno dobivaju te detašmane”, kaže Mirsad Jašarpsahić, predsjednik Privredne komore Federacije BiH.

Komentirajte prvi

New Report

Close