Voditelj kviza ‘Potjera’ dao otkaz, poznat je i razlog

Autor: Poslovni.hr , 13. srpanj 2023. u 08:54
foot: RTS

Nakon više od 30 godina rada u kući.

Voditelj Jovan Memedović nakon 30 godina više neće biti na platnoj listi Radio televizije Srbije jer po Etičkom kodeksu ove TV kuće voditelji stalno zaposleni na RTS-u ne mogu voditi emisije vanjske produkcije. Memedović ostaje voditelj kviza, ali samo kao honorarac

Srpski voditelj i novinar Jovan Memedović dao je otkaz na Radio-televiziji Srbije poslije više od 30 godina rada u ovoj kući, a za to vrijeme postao je jedno od omiljenih TV lica u susjednoj državi. Memedović se proslavio kada je godinama učio publiku o svim tajnama prirode u njegovoj autorskoj emisiji „Sasvim prirodno“, a onda je nastavio karijeru u kvizu znanja “Potjera”. Kako piše Kurir, problem u Memedovićem slučaju upravo je Potjera, koja se snima u vanjskoj produkciji.

Naime, po Etičkom kodeksu RTS-a zaposlenima u njihovoj kući zabranjeno je da budu voditelji u emisijama vanjske produkcije. Iako više neće biti zaposlen na javnom servisu, Memedović će i dalje voditi emisiju “Sasvim prirodno” i kviz “Potjera”.Voditelj je jednom prilikom za sroske medije kazao kako je došao na RTS.

Komentirajte prvi

New Report

Close