Unatoč pandemiji koronavirusa, oni bilježe rekordnu skijašku sezonu

Autor: Poslovni dnevnik , 13. travanj 2021. u 15:41
Na Jahorini trenutačno ima više od dva metra snijega/SHUTTERSTOCK

Zbog pogoršane epidemiološke situacije ipak je došlo do zatvaranja skijaškog centra u Republici Srpskoj.

Olimpijski centar (OC) Jahorina ove je godine, unatoč problemima koje je donijela pandemija koronavirusa, ostvario dosad najuspješniju skijašku sezonu na toj BiH planini, izjavio je Dejan Ljevnaić glavni direktor OC Jahorina, za agenciju Srna.

Ljevanić je rekao da najveću zahvalnost duguje svim zaposlenicima Olimpijskog centra u Republici Srpskoj koji su uložili najveće napore kako bi sve funkcioniralo besprijekorno i u skladu s epidemiološkim mjerama.

“Za 113. dana skijanja, na našim skijaškim stazama boravilo je više od 260.000 skijaša, napravljeno je 2,350.000 prolaza, a naš poslovni rezultat u odnosu na prethodnu zimu, koja je bila najuspješnija po svim parametrima, poboljšan je za 26 posto”, objasnio je Ljevnaić.

Uvode i mali vlak

On je podsjetio da je tijekom ove zimske sezone na Jahorini za besplatno skijanje djece s područja grada Istočno Sarajevo izdano 19.500 ski-karata, što je povećanje od 16 posto, a posebno je važno to što su mnogobrojni mališani postali pravi skijaši.

Ljevnaić je istaknuo da na Jahorini trenutačno ima više od dva metra snijega i da postoje izuzetno dobri prirodni uvjeti za organiziranje skijanje, te je dodao da bi ponedjeljak bio 137 dan skijanja da zbog pogoršane epidemiološke situacije nije došlo do zatvaranja tog skijaškog centara.

260.000

skijaša posjetilo je Jahorinu ove zime

O razvojnim planovima je rekao da rade na pripremama i realizaciji novih projekata i investicija, da pripremaju novu ljetnu sezonu, te nabrojao da je u planu izgradnja avantura-parka i obogaćenje ljetnih adrenalinskih sadržaja izgradnjom atrakcija Nauticjet i Butterfly.

“Na Jahorini imamo i dva predivna ponija koji će obogatiti našu ljetnu ponudu. U planu nam je i izgradnja zipline atrakcije koja će ići preko cijelog jezera, kao i nabava malog vlaka koji će posjetitelje voziti do vrha planine”, dodao je glavni direktor OC Jahorina.

Prema njegovim riječima, za ljetnu sezonu bit će spremne i poznate jahorinske atrakcije poput planinskog boba, teretane na otvorenom, panoramske vožnje šestosjednom žičarom i označenih planinskih, šetačkih i biciklističkih staza.

Grade nove žičare

“Već smo počeli s pripremama i za novo izdanje Jahorina Ultra Traila, događaja koji je zakazan za 24. i 25. srpnja, i ovog ljeta sve trkače očekuje poboljšani i izmijenjeni koncept utrke”, rekao je Ljevnaić.

On je najavio da OC Jahorina planira izgradnju dvije šestosjedne žičare, jedne u Rajskoj dolini te prebacivanje instalacije šestojedne žičare Poljice u naselje Trnovo, kao i izgradnju dva ski-lifta za stazu Spust gdje je 1984. godine održano olimpijsko natjecanje.

“Ljubitelji noćnog skijanja sigurno će se obradovati projektu osvjetljenja staze Novak Đoković u dužini od 1000 metara, što će dodatno proširiti našu ponudu u večernjem terminu. Nakon završetka ovog projekta Jahorina će ukupno imati pet kilometara staza za noćno skijanje”, izjavio je direktor OC-a.

Među planovima Olimpijskog centra Ljevnaić je naveo i izgradnju novog sustava za umjetno zasnježivanje na sedam kilometara skijaških staza, tako da će Jahorina završetkom tog projekta imati ukupno 18 kilometara ski-staza prekrivenih sustavom zasnježivanja.

“U planu nam je i proširenje terase Olimpijskog bara na vrhu planine, ali i modernizacija polazne i završne postaje poznate žičare Ogorjelica, kao i izgradnja novih parkirnih mjesta, što će pridonijeti lakšem boravku na planini”, istaknuo je Ljevnaić.

Komentirajte prvi

New Report

Close