Društvo agrarnih ekonomista Srbije sa Institutom za poljoprivredni razvoj zemalja u tranziciji iz Hallea u Njemačkoj završili su istraživanje o kretanju cijena hrane u Srbiji u protekle tri godine. Rezultati su pokazali da je krumpir u maloprodaji poskupio u prosjeku 90 posto, isto toliko i mrkva.
Sporne marže
Cijena jabuke skočila je za više od 50 posto, a nešto malo manje je poskupjela je suha slanina. Apsolutnim rekorderima poskupljenja označili su svinjsku mast s povećanjem cijene većim od 160 posto. Najvećeg krivca za nerealna poskupljenja hrane istraživači vide u trgovačkim maržama, za koje kažu da su daleko više od europskih.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu