U susjednoj državi svaka obitelj mora biti svoj krizni stožer

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. studeni 2020. u 12:08
Foot: Antonio Ahel/ATAImages

Srbija već tri dana zaredom bilježi rekordne epidemiološke parametre po broju umrlih i novozaraženih.

U pogoršanoj epidemiološkoj situaciji svaka obitelj mora biti svoj krizni stožer, poručila je u petak članica Kriznog stožera srbijanske vlade Darija Kisić Tepavčević, ocijenivši da nijedna nova mjera neće biti uspješna ako svatko ne preuzme vlastitu ulogu i osobnu odgovornost.

Kisić Tepavčević, odnedavno i ministarica rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja u novoj srbijanskoj vladi, ocijenila je, uoči donošenja novih mjera koje će biti objavljene tijekom dana, kako “nije bit u tome koje će mjere donijeti država”, već osobna uloga svakog pojedinca.

“Krajnje je vrijeme da se svi uozbiljimo i shvatimo svoju ulogu maksimalno odgovorno. Svaka obitelj sada treba biti svoj krizni stožer koji određuje šta je najbolje za sve njezine članove, a svatko mora biti svoj vlastiti kontrolor”, rekla je Kisić Tepavčević.
Ona je poručila da su najvažnije mjere nošenje maski i fizičko distanciranje, a da sve ostale mjere koje države donose samo imaju za cilj povećanje uspješnosti tih mjera.

Srbija već tri dana zaredom bilježi rekordne epidemiološke parametre po broju umrlih i novozaraženih.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je u četvrtak da će država uvesti policijski sat ukoliko Krizni stožer to ocijeni kao najbolje rješenje istaknuvši kako država mora pokušati zaštiti zdravlje građana, te da ga ne brinu moguće reakcije na moguće nove mjere.

“Posao države je da štiti zdravlje ljudi, a ne samo prava građana”, rekao je Vučić novinarima naglasivši da nijedna mjera sama po sebi ne može riješiti problem s koronavirusom, ali da će Krizni štab danas razgovarati o mjerama o kojima se govori.

Srbija je u četvrtak, treći dan zaredom, imala rekordan broj umrlih i novozaraženih od početka pandemije koronavirusa, a zdravstvene vlasti službeno su prijavile 29 smrtnih slučajeva i 6109 zaraženih, uz povećanje broja hospitaliziranih pacijenata.

S jučerašnjih 6109 potvrđenih zaraza Srbija je prešla i psihološku granicu od 100.000 registriranih slučajeva covida 19  i s ukupno 104.097 zaraženih je na 58. mestu, a po broju umrlih (1.110) na 70. mjestu liste koju specijalizirani portal worldometers ažurira na temelju službenih podataka koje objavljuju vlade i zdravstvene vlasti u svijetu.

Prvi slučaj koronavirusa u Srbiji registriran je 6. ožujka.

Komentirajte prvi

New Report

Close