Tvrtka Medimpex nabavit će 500.000 doza ruskog cjepiva za FBiH

Autor: Poslovni dnevnik , 17. ožujak 2021. u 22:00
Vlada FBiH zadužila je Zavod za javno zdravstvo da zaključi ugovor za nabavu Sputnika V/Shutterstock

Ugovorom će biti utvrđeno i da će se plaćanje obavljati sukcesivno.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odlučila je da će tvrtka Medimpex iz Vogošća nabaviti 500.000 doza ruskog cjepiva Sputnik V.

Na temelju procjene ponuđenih cijena, rokova isporuke, ponuđenih količina i jamstva za dobro obavljanje posla, vlada FBiH je zadužila Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH da bez odlaganja zaključi ugovor za nabavku cjepiva s navedenim ponuđačem.

Ugovorom će se utvrditi da ponuđač jamči dobro obavljanje posla, da prvi kontigent treba sadržavati najmanje 100.000 doza cjepiva, dok je rok za njegovu isporuku tri radna dana od dana potpisivanja akreditiva.

Ugovorom će biti utvrđeno i da će se plaćanje obavljati sukcesivno, nakon isporuke cjepiva i dobivanja odobrenja Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH za njegovo korištenje.

Vlada je tzv. Ad hoc tim zadužila da nastavi s radom i sa svim ostalim ponuđačima koji zahtijevaju dodatne rokove za dostavljanje ponuda ili možda i s novim ponuđačima koji će se naknadno pojaviti i pregovarati o nabavci dodatnih količina cjepiva.

Zaduženi su Federalno ministarstvo financija i Federalno ministarstvo zdravstva da odmah poduzmu aktivnosti za preraspodjelu sredstava planiranih u proračunu Federacije BiH za 2021. na Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH, za nabavu cjepiva protiv koronavirusa.

Inače, i Federacija BiH zaustavila je korištenje cjepiva AstraZenece do 18. ožujka.

Komentirajte prvi

New Report

Close