Turski Fortis Energy planira 2 GW u zelenim projektima u regiji

Autor: Poslovni dnevnik , 10. siječanj 2024. u 21:00
Foto: Shutterstock

Tvrtka namjerava dovršiti projekte u sljedećih pet godina.

Turski proizvođač obnovljive energije Fortis Energy razvija projekte solarne energije, energije vjetra, bioplina i zelenog vodika s ukupnim kapacitetom do 2 GW u četiri zemlje u regiji Balkana.

Fortis Energy planira obnovljive kapacitete od 1034,8 MW u Srbiji, 644 MW u Albaniji, 252 MW u Bosni i Hercegovini i 40,6 MW u Sjevernoj Makedoniji, objavila je tvrtka prošlog tjedna u objavi na društvenim mrežama, prenosi Seenews. Tvrtka namjerava dovršiti projekte u sljedećih pet godina.

U prosincu je tvrtka otkrila tri projekta vjetroelektrana u razvoju u gradovima Jagodina, Petrovac i Vranje u Srbiji s ukupnim kapacitetom od 481 MW, za koje se očekuje da će biti dovršeni do 2026. Prošle godine tvrtka je također predstavila planove za četiri projekta obnovljive energije u gradovima Fier, Erseka, Klos i Lezha u Albaniji.

U Sjevernoj Makedoniji Fortis Energy dovršio je instalaciju solarne elektrane od 80 MW u zapadnom selu Osmelej i izgradnju solarne elektrane od 9,9 MW u središnjem gradu Prilepu, rečeno je u prosincu.

Komentirajte prvi

New Report

Close