Turisti iz Saudijske Arabije uskoro će moći bez viza dolaziti u BiH

Autor: Poslovni dnevnik , 02. svibanj 2021. u 22:00
Tisuće građana Saudijske Arabije svake godine posjeti BiH/SHUTTERSTOCK

Tisuće građana Saudijske Arabije svake godine posjeti BiH, a dolasci obuhvaćaju turiste, ali i poslovne ljude koji su uključeni u brojne projekte.

Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, pokrenula je inicijativu za olakšavanje viznog režima za državljane Kraljevine Saudijske Arabije tijekom turističke sezone, doznaje portal Klix.ba.

Prema nekim informacijama, ta odluka mogla bi biti donesena već na sljedećoj sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, čime bi se otvorila vrata brojnim turistima iz Saudijske Arabije koji imaju namjeru posjetiti BiH.U posljednjih nekoliko godina povećano je zanimanje građana Saudijske Arabije za dolazak zbog turizma, ali i poslovanja u Bosni i Hercegovini.

Zbog toga je Vijeću ministara predloženo da liberalizira vizni režim za tu državu posebno u ljetnjem razdoblju. Ta odluka, osim što će sigurno pridonijeti razvoju odnosa dviju država, predstavljat će i ekonomsku injekciju BiH gospodarstvu, ali i turističkom sektoru koji je posebno pogođen posljedicama pandemije koronavirusa.

Budući da dolazak turista u Bosnu i Hercegovinu prate i druge aktivnosti, za očekivati je da će takva odluka pridonijeti razvoju i drugih gospodarskih sektora koji će sigurno imati korist od većeg dolaska turista iz Saudijske Arabije.

Tisuće građana Saudijske Arabije svake godine posjeti Bosnu i Hercegovinu, a dolasci obuhvaćaju turiste, ali i poslovne ljude koji su uključeni u brojne projekte u Sarajevu, ali i drugim gradovima.

Dosad se Bosna I Hercegovina pokazala kao glavno turističko odredište za zemlje poput Saudijske Arabije, a građani te zemlje istakli su kako je BiH idealno turističko odredište zbog ugodne klime, prijateljskog ozračja, pristupačnih cijena te brojnih prirodnih ljepota koje se ne mogu vidjeti na području Zaljeva.

Komentirajte prvi

New Report

Close