Svinjogojska farma u Novoj Topoli prodaje se treći put, cijena je 1,9 mil. eura

Autor: Poslovni dnevnik , 21. kolovoz 2022. u 22:00
Stečaj u Top-Farmu otvoren je nakon što je utvrđeno da je tvrtka nelikvidna, a računi blokirani duže od 800 dana/I. Galović/PIXSELL

U vrijeme kada je stečaj otvoren, 18. svibnja prošle godine, na farmi je bilo 13 zaposlenih.

Blizina agrozone u Bosanskoj Gradiški i granice s Hrvatskom, odnosno EU, najveća je prednost svinjogojske farme Top-Farm u stečaju, čija će imovina sljedećeg mjeseca biti ponuđena treći put na prodaju.

U oglasu o prodaji imovine stečajnog dužnika u Novoj Topoli navedeno je da se zemljište površine 247.343 kvadrata i 33 objekta, od kojih 21 za tov svinja, 11 pomoćnih i upravna zgrada prodaju kao cjelina po cijeni od 3,8 milijuna KM (oko 1,9 mil. eura).

Nataša Kosić, stečajna upraviteljica svinjogojske farme, rekla je da je treća dražba zakazana za 20. rujan.

Na sjednici Skupštine vjerovnika odlučeno da ako i treća prodaja bude neuspješna ponovno bude sazvana sjednica Skupštine da bi se utvrdio daljnji način prodaje.

“Bilo je nekoliko zainteresiranih kupaca, ali nitko nije uplatio depozit jer im je cijena bila previsoka, a površina farme trenutačno prevelika za ulaganje. Sigurno bi bilo kupaca ako bi se imovina prodavala u dijelovima”, rekla je Kosić.

Prema njenim riječima, budući da cijeloj Europi prijeti recesija javlja se nesigurnost za velika ulaganja.

Dodala je da je mjesto na kojem se farma nalazi pogodno za sve djelatnosti, što također ulijeva nadu da će se uskoro pojaviti ozbiljan kupac koji će prepoznati prednosti lokacije.

Okružni privredni sud u Banjoj Luci otvorio je stečaj u Top-Farmu iz Nove Topole nakon što je utvrđeno da je tvrtka nelikvidna, a računi blokirani duže od 800 dana, da se poslovanje obavlja putem blagajne, tj. gotovinski i da menadžment postoji samo formalno. Nakon otvaranja stečaja proizvodnja je ugašena, a kako nije bilo hrane i novca prodano je oko 2000 svinja.

U vrijeme kada je stečaj otvoren, 18. svibnja prošle godine, na farmi je bilo 13 zaposlenih.

U oglasu je navedeno da se imovina prodaje po načelu viđeno-kupljeno, bez naknadnih prigovora. Pravo sudjelovanja imaju sve pravne i fizičke osobe koja do 16. rujna uplate depozit od 50.000 KM (25,5 tisuća eura).

Komentirajte prvi

New Report

Close