Susjedima prosječna plaća 1.133,50 eura: Zabilježen rast u javnom i privatnom sektoru

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. veljača 2020. u 13:47
Foto: Getty Images

Prosječna  bruto plaća u privatnom sektoru lani je povećana za 3,9 posto

Prosječna plaća u Sloveniji u prošloj godini iznosila je 1.753,84 eura bruto i 1.133,50 eura u neto iznosu, objavio je u ponedjeljak slovenski statistički ured, napominjući da su plaće rasle u javnom i privatnom sektoru.

Prosječna bruto plaća lani je povećana za 4,3 posto nominalno i 2,7 posto realno u odnosu na prethodnu godinu, dok je porast neto plaća iznosio nominalno 3,7 posto, a realno za 2,1 posto.

Prosječna  bruto plaća u privatnom sektoru lani je povećana za 3,9 posto, u javnom sektoru ukupno za 5,4 posto, a u državnoj upravi za 6,5 posto.

Iznadprosječni porast plaća u državnom sektoru izravna je posljedica realizacije dogovora o povećanju plaća i priznatih troškova rada u javnom sektoru, koji su lani postigli sindikati javne uprave i vlade, objavio je statistički ured.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Da bi riječ rekao!
<div class=”forum-post__content”>

Opet upadam u članak,dobio sam dvije poruke, ali ih nikako ne mogu pročitati(na mom avataru se vidi).Tako,da mi je žao,sve sam probao ali ih ne mogu naći.Vjerovatno mi poslovni i to blokira.

Lijep pozdrav onima koji su mi poslali poruke,

P.S.Molim da mi ne šaljete poruke,sada ih imam već 5,ali ih ne mogu nikako pročitati,iz gore navedenoga razloga.

Hvala,

P.S.Sada imam deset poruka,ali ih ne mogu čitati,jer me blokira poslovni.Badava šaljete poruke,dali još neki čitaoc poslovnoga ima takav problem?

</div>

Puno bolje nego u Hrvatskoj, a i država je uređenija, kulturnija, pravrdnija… gradovi i sela su jako lijepo uređeni –  zbog toga ljudo iz Hrvatske odlaze u Sloveniju..

New Report

Close