Dok drugi u regiji ruše rekorde, rezultati ove zračne luke u BiH prava su siječanjska katastrofa

Autor: Poslovni dnevnik , 06. ožujak 2023. u 13:30
Mostarska zračna luka imala je samo pet putnika u siječnju ove godine/Shutterstock

U Zračnu luku Mostar godinama se slijevaju ogromna financijska sredstva sa svih razina vlasti, a plodovi investicije se uopće ne vide, što otvara mnoga pitanja.

I dok zračne luke u regiji ruše rekorde po broju letova i primljenih putnika nakon pandemije, Mostar je i dalje rekorder razočarenja, na čijem tlu ništa ne slijeće i ne polijeće, unatoč brojnim najavama oživljavanja zračnog prometa.

Ex-Yu Aviation News javlja kako je mostarska zračna luka imala samo pet putnika u siječnju ove godine, navodeći da je mostarska zračna luka nastavila razočaravati bez redovnog prometa, čiji je broj smanjen na 384 putnika u siječnju 2020.

U Zračnu luku Mostar godinama se slijevaju ogromna financijska sredstva sa svih razina vlasti, a plodovi investicije se uopće ne vide, što otvara mnoga pitanja.

Samo Vlada Federacije BiH je u osmogodišnjem razdoblju uložila 16 milijuna KM u Zračnu luku Mostar kao dio potpore za opremanje, modernizaciju i rad zračne luke u Federaciji BiH, ali postoji još uvijek nema napretka.

Iako direktor Zračne luke Mostar Ivan Ljubić, čiju su smjenu neki gradski vijećnici tražili u nekoliko navrata, ne izlazi u javnost, gradonačelnik Mostara Mario Kordić krajem prošle godine ustvrdio je kako Gradska uprava i rukovodstvo Zračna luka radi ozbiljan posao.

Tada je rekao da su u 2022. svi projekti koji su zamjerani tehničkom stanju zračne luke realizirani u reviziji, među kojima su ograda, sustav za automatsko slijetanje, bojanje uzletno-sletnih staza, tehničko opremanje vatrogasne postrojbe., rendgenski uređaj i sanitarni čvor.

Komentirajte prvi

New Report

Close