Ruski trgovački lanac ulazi na tržište, za kupce s prosječnim i nižim primanjima

Autor: Poslovni.hr , 18. kolovoz 2020. u 07:28
U trgovinama kompanije MERE 
cijene će biti barem 20 posto niže
 od prosječnih

MERE planira poslovanje proširiti i na tržište Grčke.

Ruski prehrambeni lanac MERE ulazi na srpsko maloprodajno tržište, doznaje portal Retail Serbia. MERE planira postati jedan od najvećih lanaca na srpskom tržištu. MERE je pridružnica ruske Torgservis grupe, osnovane 2009. Godine, koja posluje na više od 800 lokacija diljem Rusije pod brendom Svetofor i treći je po veličini lanac iza trgovačkih kompanija X5 i Magnit.

“Do sada smo otvorili 15.000 diskont trgovina i poslujemo u 10 zemalja. Došlo je vrijeme da proširimo svoje poslovanje i na srpsko tržište s barem 100 trgovina i prosječnom površinom od oko 1000 kvadrata. Planiramo raditi izravno s proizvođačima, sa strogom kontrolom kvalitete i niskom trgovačkom maržom. Naše cijene će biti za 20 posto niže od prosječih. Kupci u MERE trgovinama su ljudi koji vode računa o svom novcu i vremenu, s prosječnim i nižim primanjima”, objasnili su iz podružnice ruske kompanije u Srbiji. MERE je pri ulasku na njemačko tržište bio prisiljen privremeno zatvoriti svoje trgovine zbog velike potražnje i nestašice robe. Kompanija ima diskont trgovine i u Rumunjskoj, a u ponudi su prisutni i neki srpski proizvodi.

Osim Srbije, MERE planira poslovanje proširiti i na tržište Grčke. Diskonti MERE prostiru se na površinama od 800 do 1200 kvadrata i nude od 1500 do 2000 raznovrsnih artikala.

Komentirajte prvi

New Report

Close