Ruski trgovački lanac Mere stigao je na BiH tržište

Autor: Poslovni dnevnik , 17. svibanj 2022. u 22:00
U odnosu na najjeftinije konkurente u BiH cijene u ruskim trgovinama bit će niže za 20 posto/PD

Rokovi za otvaranje poslovnica produženi su za dva-tri mjeseca zbog situacije između Rusije i Ukrajine.

Ruski trgovački lanac Mere stigao je na tržište Bosne i Hercegovine, a prvu trgovinu otvara u Istočnom Sarajevu, potvrdio je za Nezavisne novine Kemal Muratović, direktor tvrtke Express Consulting iz Sarajeva, koja vodi sve poslove oko početka rada tog trgovačkog lanca u BiH.

On je istaknuo da je potpisano 48 ugovora s radnicima koji su zaposleni u tom ruskom trgovačkom lancu u Istočnom Sarajevu. “Mere početkom lipnja otvara svoje poslovnice u Doboju i Prijedoru i tamo će ukupno biti zaposlena 24 radnika.

Rokovi za otvaranje poslovnica produženi su za dva-tri mjeseca zbog situacije između Rusije i Ukrajine, ali najvažnije je da smo uspjeli odraditi ono što smo planirali i dogovorili sve s investitorima”, objasnio je Muratović, dodajući da će biti ruskih proizvoda, ali će prodavati i domaće proizvode.

“Potpisivat će se ugovori s BiH tvrtkama iz Banja Luke, Sarajeva i drugih gradova i bit će prostora za domaće proizvode. U odnosu na najjeftinije konkurente u BiH cijene artikala u Mereu bit će niže za 20 posto.

Radnicima će plaće biti daleko veće u odnosu na prosječnu plaću u BiH”, istaknuo je Muratović. On je dodao da Mere razmatra mogućnost otvaranja svojih trgovina u svim lokalnim zajednicama u BiH koje imaju više od 50.000 stanovnika. “To su Banja Luka, Sarajevo, Mostar, Tuzla i drugi.

Naša ekonomija imat će veliku korist od ove investicije ako to budemo znali iskoristiti”, zaključio je Muratović. Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, rekao je da je svaka investicija u bilo koju lokalnu zajednicu značajna.

“Ako je riječ o investiciji iz jedne zemlje kao što je Rusija onda to govori o tome da postajemo poželjno tlo za plasiranje inozemnog kapitala”, istaknuo je Ćosić. U europskim zemljama, među kojima je i Srbija, Rusi posluju pod brendom Mere, a u Rusiji pod imenom Svetofor.

Komentirajte prvi

New Report

Close