Ruski trgovački lanac MERE kupuje prostore po Srbiji

Autor: Poslovni dnevnik , 14. prosinac 2020. u 22:00
Planirano je otvaranje najmanje 100 trgovina prosječne površine od 1000 kvadrata/PD

MERE je dio ruske Torgservis grupe, osnovane 2009., koja trenutačno posluje na više od 800 lokacija diljem Rusije.

Ruski trgovački lanac Svetofor (Semafor), u europskim zemljama poznat pod brendom MERE, započeo je širenje na srpskom tržištu.

Kako prenosi portal Retail Serbia, MERE je u Srbiji kupio prve prostore u kojima planira početi svoje poslovanje. Kako je sredinom kolovoza najavljeno iz podružnice ruske kompanije u Beogradu, na srpskom tržištu planirano je otvaranje najmanje 100 trgovina prosječne površine od oko 1000 četvornih metara.

“Došlo je vrijeme da proširimo svoje poslovanje i na srpsko tržište. Dosad smo otvorili 1500 diskont trgovina i poslujemo u 10 zemalja“, rečeno je tada iz podružnice ruske kompanije u Srbiji.

Navedeno je da planiraju raditi izravno s proizvođačima, uz strogu kontrolu kvalitete i s niskom trgovačko maržom, a ističu i da će njihove cijene biti 20 posto niže od prosječnih.

MERE je dio ruske Torgservis grupe, osnovane 2009., koja trenutačno posluje na više od 800 lokacija diljem Rusije i treći je po veličini lanac iza trgovačkih kompanija X5 i Magnit. MERE je ulaskom na njemačko tržište zbog velike potražnje i nestašice robe na zalihama morao privremeno zatvoriti svoje trgovine.

U regiji kompanija ima trgovine u Rumunjskoj, a u ponudi su prisutni i neki srpski proizvodi. Ruski diskonter uskoro planira i otvaranje prvih trgovina u Grčoj, gdje traži lokacije, dok u Ateni, Solunu i Patrasu već radi na uređenju unajmljenih prostora.

Komentirajte prvi

New Report

Close