Robot preuzeo hotel Dalmacija, sam postupak bio je mukotrpan

Autor: Poslovni dnevnik , 27. lipanj 2023. u 07:41
Hotel je dugo zaključan, a osim lječilišta cilj je razviti ugostiteljsko-turistički dio/PD

Ciljevi i namjere pokretanja obnove hotela koji dugi niz godina stoji zaključan i uz koji se vežu “trakavice” usmjereni su na modernizaciju, rast i razvoj s naglaskom na termalno lječilište.

Kompanija Robot službeno je preuzela hotel Dalmaciju, a u projekta realizacije hotela ide s Općinom Kiseljak kao s partnerom.

U uredu načelnika Općine Kiseljak upriličen je sastanak sa Saimom Hodžić, direktoricom Robot general trading CO kako bi se i službeno objavio početak nove priče za Kiseljak, piše eKapija.

Ciljevi i namjere pokretanja obnove hotela koji dugi niz godina stoji zaključan i uz koji se vežu “trakavice” usmjereni su na modernizaciju, rast i razvoj s naglaskom na termalno lječilište, koje uz mineralnu vodu Kiseljak čini prepoznatljivim u svijetu.

Osim lječilišta cilj je razviti ugostiteljsko-turistički dio, priopćeno je iz Općine Kiseljak nakon sastanka. Načelnik Mladen Mišurić Ramljak, zahvalio se poduzeću Robot, odnosno Saimi Hodžić i njenom bratu Selveru Oruču što su u Općini Kiseljak vidjeli ozbiljnog partnera. Istaknuo je i zahvalu svojim suradnicima, Nikoli Grubešiću, Mladenu Mitroviću, Dragomiru Lučići i Emini Ahmić koji su vodili cijeli postupak.

“Sam postupak bio je mukotrpan, kupljene su i dionice četiri velika dioničara, izuzetno je bilo teško proći kroz cijeli proces i sigurno bismo odustali da nismo imali podršku, odnosno otvorena vrata Općine, načelnika, i najvažnije ljudsku, moralnu i gospodarsku sigurnost”, istaknula je Kiseljčanka Saima Hodžić koja s bratom vodi poduzeće koje 30 godina uspješno posluje.

Sad su vlasnici i većinskog paketa dionica Banja Kiseljak-Hotel Dalmacija, a Općina Kiseljak raspolaže zemljištem oko samog kompleksa. Vrijednost ulaganja je oko 40 milijuna KM, a priprema hotela za obnovu i radovi počet će sljedećih dana.

Komentirajte prvi

New Report

Close