Rekordni iznos potpora u Tuzlanskom kantonu

Autor: Poslovni dnevnik , 09. lipanj 2022. u 22:00
Za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima planirano je 4,58 milijuna KM

Od ovog iznosa za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima planirano je 4,58 milijuna KM.

Vlada Tuzlanskog kantona (TK) ove godine izdvaja rekordni iznos sredstava namijenjenih podršci gospodarstvu. Tako je Vlada na posljednjoj sjednici utvrdila kriterije za raspodjelu 4,7 milijuna KM, prenosi Oslobođenje

Od ovog iznosa za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima planirano je 4,58 milijuna KM. Za sufinanciranje razvojnih projekata financiranih iz EU i/ili drugih međunarodnih fondova planirano je 100.000 KM, a 20.000 KM je planirano za nabavku baze podataka za analizu stanja gospodarstva na području TK-a, troškove pripreme i realizacije promotivnih aktivnosti za promociju gospodarstva i gospodarskih potencijala, troškove izrade i realizacije medijskih projekata u svrhu promocije poduzetništva i razvoja Tuzlanskog kantona, kažu u Vladi TK-a.

Kako su priopćili, od 4,58 milijuna KM, koliko je planirano za podršku privatnim poduzećima i obrtima, za subvencioniranje dijela kamatne stope gospodarskim subjektima na području TK-a planiran je 1,1 milijun KM.

Za program Subvencije mikro, malim i srednjim poduzećima za nabavku opreme, alata i repromaterijala planirana su dva milijuna KM. Također, 220.000 KM je planirano za subvencije digitalne transformacije mikro, malih i srednjih poduzeća.

Komentirajte prvi

New Report

Close