U Srbiji se konzumni krumpir proizvodi na oko 25.000 hektara. Ukupna proizvodnja iznosi od 450.000 do 500.000 tona, dok je prosječna potrošnja po glavi stanovnika oko 50 kilograma, što znači da je Srbiji potrebno oko 250.000 tona za domaću potrošnju. Od ukupne proizvodnje 50.000 tona ide u preradu.
Prerada krumpira
Preradom i konzerviranjem krumpira u Srbiji se, prema podacima bonitetne kuće CompanyWall, bavi 18 kompanija, a ova djelatnost obuhvaća razne proizvode, od smrznutog pomfrita do čipsa i raznih grickalica koje se prave od krumpira, prenosi portal Biznis.rs.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu