Prijetnje radnicima: ‘Ako ne prodate dionice, to će se odraziti na vaš radni status’

Autor: Poslovni dnevnik , 31. siječanj 2020. u 06:16
Tvrtka Gojko Bokić, u vlasništvu direktora Niš ekspresa, ima 90 posto dionica

Prema navodima sindikata, jedan od tih radnika koji nije uvjerio oca da proda dionice, ostao je bez posla, što “nije usamljeni slučaj”.

Udruženi sindikati Srbije Sloga objavili su snimku razgovora u kojem vodeći ljudi Niš ekspresa traže od grupe radnika da natjeraju svoje roditelje, koji su također radili u toj kompaniji da prodaju svoje dionice privatnoj tvrtki Gojko Bokić čiji je vlasnik dugogodišnji direktor Niš ekspresa Zoran Jovanović.

Uz upozorenje da će se, ako ih ne prodaju, to “odraziti na njihov radni status”. Prema navodima sindikata, jedan od tih radnika koji nije uvjerio oca da proda dionice, ostao je bez posla, što “nije usamljeni slučaj”.

Tvrtka Gojko Bokić u listopadu prošle godine uspjela je otkupiti dionice vrijedne od oko tri milijun eura od kompanije Delta Real Estate Miroslava Miškovića, koja je bila vlasnik 51 posto Niš ekspresa.

Privatna tvrtka dugogodišnjeg direktora Niš ekspresa Zorana Jovanovića tada je postala vlasnik 90 posto dionica niške prijevozničke kompanije.

Komentirajte prvi

New Report

Close