Poljski Enterprise Investors prodaje Intersport

Autor: Poslovni dnevnik , 01. lipanj 2022. u 11:18
Intersport u regiji ima više od 140 trgovina/PD

Enterprise Investors u hrvatskom portfelju ima maloprodajni lanac Studenac, pekarsku industriju Pan Pek te lanac trgovina sportskom opremom Intersport.

Poljski fond Enterprise Investors, koji je preko tvrtke Sigur Retail Group prije nekoliko godina preuzeo od Mercatora tvrtku Intersport ISI i lanac trgovina sportske opreme Intersport u Sloveniji i regiji, traži novog vlasnika za tu tvrtku, pišu Finance.

Očekuju visoku cijenu, a željeni kupac treba biti trgovačka kompanija.

Enterprise Investors jedna je od najvećih private equity kompanija u srednjoj i istočnoj Europi, a od osnivanja 1990. prikupila je sredstva za devet fondova čija vrijednost kapitala iznosi više od 2,5 milijardi eura. Ti fondovi investirali su 2,2 milijarde eura u 151 tvrtku iz raznih sektora, te izlaskom iz 135 tvrtki ostvarili povrat od 4,2 milijarde eura.

Enterprise Investors u hrvatskom portfelju ima maloprodajni lanac Studenac, pekarsku industriju Pan Pek te lanac trgovina sportskom opremom Intersport.

Proces prodaje još nije počeo, no priprema se i o njemu se razmišlja, a prema nekim predviđanjima prodaja bi mogla biti realizirana u drugoj polovici ove godine, što bi uključivalo prodaju cjelokupnog poslovanja.

Intersport u regiji ima više od 140 trgovina, uključujući tržišta Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Kosova i Sjeverne Makedonije.

Komentirajte prvi

New Report

Close