Pljevlja planira izgradnju nove tvornice cementa na boljoj lokaciji

Autor: Poslovni dnevnik , 04. ožujak 2021. u 22:00
Stara cementara morala je biti ugašena zbog pogrešno izabrane tehnologije i smještaja/Shutterstock

U Pljevljima je u 90-tim godinama prošlog stoljeća radila tvornica cementa, poznata u bivšoj Jugoslaviji po vrlo kvalitetnim proizvodima.

Grad Pljevlja utvrdio je planskim dokumentima novu lokaciju za tvornicu cementa i krenuo u rješavanja imovinsko-pravnih pitanja, rekao je Igor Golubović, predsjednik te crnogorske općine. On je za Dnevne novine izjavio da se za izgradnju cementare zanima nekoliko stranih kompanija.

Prema njegovim riječima, Strateškim planom općine Pljevlja do 2025. godine predviđeno je da jedan od glavnih ciljeva industrijskog razvoja bude stvaranje uvjeta za izgradnju nove tvornice za proizvodnju cementa.

U Pljevljima je u 90-tim godinama prošlog stoljeća radila tvornica cementa, poznata u bivšoj Jugoslaviji po vrlo kvalitetnim proizvodima, koja je zbog pogrešno izabrane tehnologije i lokacije u neposrednoj blizini grada morala biti ugašena.

Golubović je dodao da će se kroz ekološku obnovu Termoelektrane Pljevlja stvoriti povoljniji uvjeti za korištenje njenog sitnog pepela i umjetnog gipsa, što će pomoći stvaranju temelja za izgradnju nove tvornice cementa.

O namjeri da se izgradi nova cementara u Pljevljima obaviješteno je i Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Koliko je cementara značajna investicija za Crnu Goru, prema riječima Golubovića, govori podatak da bi se njenom izgradnjom pokrenuo i lanac ulaganja u pogone za proizvodnju građevinskog materijala s potencijalom za stvaranje više od tisuću novih radnih mjesta.

Komentirajte prvi

New Report

Close