Petar Matijević kupio imovinu tvrtke Rad International

Autor: Poslovni.hr , 10. studeni 2020. u 21:59
Vlasnik Industrije mesa Matijević sada ima i poslovne objekte u Novom BeograduMARKO MRKONJIĆ/PIXSELL

Matijević je 2016. kupio zgradu Jugoexporta u središtu Beograda.

Novosadski poduzetnik Petar Matijević, vlasnik Industrije mesa Matijević, kupio je imovinu bivše tvrtke Rad International u Novom Beogradu. Riječ je o objektima na Savskom nasipu koji se prostiru na oko 13.000 četvornih metara. Matijević je imovinu kupio na dražbi za oko 3,5 milijuna eura. “Točno je. Postali smo vlasnici te imovine”, rekao je Matijević za Biznis Telegraf. Na pitanje što planira graditi i je li možda u planu hotel, što bi bilo očekivano zbog atraktivnost lokacije, ali i zbog toga što je već ušao u hotelijerstvo, Matijević kaže da još nisu odredili namjenu. “Prije svega, urbanistički plan na toj lokaciji nije gotov. Kada to bude završeno, vidjet ćemo”, dodao je Matijević. Jedna od mogućnosti je prenamjena zemljišta.

Matijević je 2016. kupio zgradu Jugoexporta u središtu Beograda. Za 7,3 milijuna eura dobio je 5500 kvadrata koje je preuredio u luksuzan hotel s četiri zvjezdice. Kako je pisao Blic, Matijević je nedavno pokušao kupiti još jednu tvrtku u Hrvatskoj, ali je naišao na otpor.

“Dali smo ponudu za kupovinu Agro-Tovarnika i to nije neprijateljska ponuda, kako je predstavio direktor te tvrtke. Budući je riječ o otvorenom dioničkom društvu s oko 65 članova, mi hoćemo kupiti dionice i čak ne želimo većinsko vlasništvo”, rekao je za Blic Biznis Petar Matijević. On je 2014. godine za 15 milijuna eura kupio dvije poljoprivredne zadruge u Hrvatskoj sa 1500 hektara oranica.

Komentirajte prvi

New Report

Close