Hrvatska je gotovo samodostatna u proizvodnji pilećeg mesa, a peradari godišnje proizvedu 71.600.000 kg očišćenog pilećeg mesa, s prosječnom težinom brojlera (žive vage, op.a.) 1,9 do dva kilograma. Sada su neki domaći peradari zabrinuti zbog velike investicije u novu tvornicu koju je najavio ukrajinski poduzetnik Andrij Matiukha.
Dakle, kompanija kojoj je vlasnik, Petrinja Chicken Company (PCC), planira u Hrvatskoj godišnje proizvoditi 150 tisuća tona piletine, prosječne težine žive vage 2,6 kilograma, što je dva puta više od dosadašnje nacionalne proizvodnje.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu