Kilogram čvaraka u Republici Srpskoj košta i do 36 maraka, koliko, usporedbe radi, treba izdvojiti za tri kilograma svinjskog buta. Naime, kako kažu iz mesnih industrija, mesnica i marketa širom Srpske, cijena je ove godine visoka upravo zbog nestašice te poslastice.
Cijene lete u nebo
Dragica Đukić Tatić, direktorica Mesne industrije Mane iz Srpca, u razgovoru za Nezavisne novine kaže da na tržištu vlada nestašica čvaraka, pa ne čudi što je ove godine cijena jako visoka.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Koja delikatesa čvarci su svinjski odpad koji ostane nakon cjrđenja masti
Poslastica umjetno stvorena. Nekoć je to bio nus produkt stvaranja svinjske masti. i sami smo nekad topili špek, ali ne radi čvaraka, već radi masti. Samo nekad su svinje imale debeli sloj špeka, a danas je to jedva 2cm. Sada koliko vidim je obrnuto. Špek se topi radi čvaraka, a mast je nus proizvod. Ljudi više nisu naučeni peći na svinjskoj masti, već na ulju koje je daleko nezdravije. Zato uživajte u “deliciji” kako sada nazivaju čvarke. Kaj god.
Uključite se u raspravu