Suočeni su s velikim problemom: Žele zaposliti 100 radnika, ali još uvijek nisu skupili dovoljan broj

Autor: Poslovni dnevnik , 17. svibanj 2022. u 13:35
Kompleks slanih jezera u Tuzli počinje s radom 1. lipnja/PD

U sklopu priprema, početkom travnja, objavljen je poziv za prijem radnika za ovu ljetnu sezonu.

Tuzlanska Pannonica, kompleks slanih jezera, počela je prodaju sezonskih ulaznica za ljetnu sezonu, koja službeno traje od 1. lipnja do 31. kolovoza. Cijene karata ove godine su skuplje, a problem su i radnici.

“Prva jezera su napunjena vodom, treće se puni tehnološkom vodom. Obavljeni su remonti filterskih postrojenja, što je preduvjet da imamo čistu vodu”, objasnio je Majid Porobić, direktor Pannonice.

Nakon dvije godine rada u posebnim uvjetima zbog pandemije koronavirusa, ova sezona bi trebala biti opuštenija. “Imali smo rad s ograničenim kapacitetima. Jezera primaju i do 15.000 gostiju. Predstojeće dvije godine bit će godine oporavka, ne samo Pannonice nego i cijelog turizma”, ističe Porobić.

Međutim, problem je radna snaga. U sklopu priprema, početkom travnja, objavljen je poziv za prijem radnika za ovu ljetnu sezonu.

“Objavili smo poziv za zapošljavanje gotovo 100 radnika. Međutim, nismo još uspjeli pronaći dovoljan broj radnika u ugostiteljstvu i to je stalan problem”, kaže direktor Pannonice i poziva sve zainteresirane da se prijave za pozicije kuhara, konobara i barmena.

Novost za ovu sezonu je da su karte skuplje za više od 20 posto. S tim cijenama počela je prodaja akcijskih karata početkom godine te je dosad 7300 građana kupilo sezonske ulaznice.

Komentirajte prvi

New Report

Close