Otvoren prvi bitcoin bankomat u glavnom gradu BiH

Autor: Poslovni dnevnik , 08. veljača 2023. u 22:00
Promet kriptovalutama u BiH nije zakonski uređen, iako je poznato kako mnogi građani BiH posjeduju kriptovalute/Shutterstock

Iza bankomata stoji kompanija Shitcoins.club, a putem bankomata moguća je brza i laka razmjena kriptovaluta BTC, ETH, LTC i USDT u gotovinu i gotovine u kriptovalutu.

Glavni grad Bosne i Hercegovine dobio je prvi bitcoin bankomat koji je otvoren u centru Sarajeva, u Kranjčevićevoj ulici.

Iza bankomata stoji kompanija Shitcoins.club, a putem bankomata moguća je brza i laka razmjena kriptovaluta BTC, ETH, LTC i USDT u gotovinu i gotovine u kriptovalutu, a podržan je rad u domaćoj valuti konveritiblnoj marki, izvještava Indikator.ba.

Mreža Bitcoin bankomata Shitcoins.club pokrenuta je u svibnju 2017., a prvi bankomat za kriptovalute otvoren je u poljskom gradu Bydgoszczu, gdje su korisnici mogli kupovati i prodavati kriptovalute za gotovinu.

Nakon Poljske mreža se proširila u inostranstvo, a trenutno tvrtka ima svoje BTC bankomate u gotovo cijeloj Europi i nastavlja širiti svoj doseg. Mreža korisnicima nudi povoljne cijene te mogućnost direktne zamjene kriptovaluta u gotovinu i obrnuto.

Promet kriptovalutama u BiH nije zakonski uređen, iako je poznato kako mnogi građani BiH posjeduju kriptovalute. Oporezivanje trgovine kriptovalutama još uvijek nije definirano Zakonom o PDV-u u Bosni i Hercegovini.

Komentirajte prvi

New Report

Close