Odobreni lokacijski uvjeti za zračnu luku, plan od 100 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 19. lipanj 2023. u 12:42
Foto: Shutterstock

Predstavnici radne skupine predstavili su idejni projekt.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić kazao je nakon sastanka s predstavnicima radne skupine za izgradnju aerodroma Trebinje da su već odobreni lokacijski uvjeti za budući aerodrom, te da je u tijeku eksproprijacija zemljišta na kojem se nalazi početak izgradnje očekuje se u narednom razdoblju.

Ćurić je istaknuo da su na sastanku s predstavnicima radne skupine koju vodi pomoćnik ministrice graditeljstva, prometa i infrastrukture u Vladi Srbije Ivan Divac razmotrene dosadašnje aktivnosti na izradi tehničke dokumentacije, koja bi trebala poslužiti za dobivanje svih potrebne dozvole kako bi se krenulo s izvođenjem radova na tom važnom, kapitalnom projektu za Trebinje i Republiku Srpsku.

“Predstavnici radne skupine predstavili su idejni projekt s urbanističko-tehničkim uvjetima, te tehnologiju kojom će se realizirati ovaj važan projekt. Dinamiku izrade dokumentacije prate brojne studije, koje bi trebale omogućiti izradu glavnog projekta i ishođenje građevinske dozvole za početak radova”, rekao je Ćurić. Prema njezinim riječima, lokacijski uvjeti buduće zračne luke već su odobreni, a u narednom razdoblju očekuje se početak izvlaštenja zemljišta na kojem će se graditi. Divac, koji je i predsjednik Skupštine Poslovnog udruženja “Aerodromi Srbije”, pojasnio je da je, osim nastavka izrade projektno-tehničke dokumentacije, u tijeku i izrada Studije o procjeni utjecaja na okoliš. Dodao je da će krajem srpnja biti održana prezentacija Aeronautičke studije koja bi trebala ukazati na uređenje zračnog prostora iznad buduće zračne luke Trebinje. Zračna luka Trebinje je investicija Vlade Srbije, koja je ranije za ovaj projekt planirala 100.000.000 eura.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Stvarno bre se to ništa ne isplati…

New Report

Close