NLB: Komercijalna banka postaje partner agrobiznisu

Autor: Poslovni dnevnik , 05. ožujak 2020. u 21:59
Nova Ljubljanska banka kupila je nedavno 83,2 posto državnih dionica srpske banke

Za NLB grupu Srbija je strateško tržište, značajno zbog veličine i potencijala.

Plan je da Komercijalna banka postane najznačajniji partner agrobiznisa u Srbiji, rekao je za eKapiju Blaž Brodnjak, predsjednik Upravnog odbora Nove Ljubljanske banke (NLB), koja je kupila 83,23% državnog udjela u srpskoj Komercijalnoj banci.

“NLB Banka Beograd već sada je jedan od najznačajnijih partnera agrbiznisu u Srbiji, a potencijal koji Komercijalna banka ima preko svojih otvorenih računa i već uspostavljenih odnosa s poljoprivrednicima u Srbiji sada ćemo nastaviti razvijati i vjerujemo da ćemo na taj način postati još značajniji, ako ne i najznačajniji partner argobiznisu u Srbiji”, rekao je Brodnjak.

Prema njegovim riječima, za NLB grupu Srbija je strateško tržište, značajno zbog veličine i potencijala. “Nekoliko godina tražili smo puteve na koji način možemo ovdje brže rasti. Kada je došla privatizacija Komercijalne banke primili smo se posla, detaljno pogledali kakvi su potencijali konkretne transakcije i vidjeli da će naše sudjelovanje imati veliku vrijednost. Verujemo da ćemo od Komercijalne banke, koja će se zvati NLB Komercijalna banka, napraviti jednu od najboljih banaka u Srbiji i regiji i na taj način dopuniti naš mozaik regionalno nazočnosti”, istaknuo je Brodnjak.

Nova Ljubljanska banka jedina je bankarska grupa koja je osim u Sloveniji prisutna i na svim tržištima zemalja bivše Jugoslavije, a planiraju i ulazak na albansko tržište. “Postajemo regionalna platforma i tu se Komercijalna banka odlično uklapa”, zaključuje Brodnjak.

Komentirajte prvi

New Report

Close