Njemački Dräxlmaier traži lokaciju za veliku tvornicu

Autor: Poslovni dnevnik , 16. ožujak 2023. u 10:43
Tijekom putovanja njemačka kompanija obići će lokacije u Tuzli, Ilijašu, Banja Luci, Laktašima i Travniku/Shutterstock

Njemački Dräxlmaier traži lokaciju za veliku tvornicu u BiH.

Predstavnici njemačke kompanije Dräxlmaier trenutno borave u Bosni i Hercegovini kako bi istražili mogućnosti ulaganja u toj zemlji, prenosi BiznisInfo.ba. U BiH planiraju otvoriti tvornicu u kojoj bi zaposlili najmanje 2.000 radnika.

Predstavnici spomenute tvrtke započeli su tjedno putovanje kako bi istražili poslovne mogućnosti u različitim gradovima Bosne i Hercegovine.

Potencijalne lokacije
Tijekom putovanja obići lokacije u Tuzli, Ilijašu, Banja Luci, Laktašima i Travniku. Na početku posjete našoj zemlji održali su sastanak s predstavnicima drugih njemačkih kompanija koje posluju u Bosni i Hercegovini, koji su im prenijeli svoja iskustva i upoznali ih sa situacijom u našoj zemlji.

Dräxlmaier ima 60 godina bogate povijesti i poslovanja s preko 72.000 zaposlenika u 23 zemlje. Jedan su od vodećih u automobilskoj industriji.

Uspije li pronaći lokaciju u BiH, bit će to nastavak širenja na području šire regije. Prije dvije godine kompanija je najavila da namjerava otvoriti tvornicu za proizvodnju baterija za električna vozila u gradu Temišvaru na zapadu Rumunjske.

Velika ulaganja
Dräxlmaier planira u sljedećih šest godina uložiti 200 milijuna eura u tvornicu komponenti za e-mobilnost. Prema riječima Alexandera Schubela, generalnog direktora operacija Dräxlmaier Timișoara, kroz inovativne projekte u području elektromobilnosti tvrtka će otvoriti više od 1000 radnih mjesta za stručnjake za vrhunske tehnologije i proizvodne procese po najvišim standardima u automobilskoj industriji.

Tvornica u Temišvaru nominirana je za ključnu ulogu u globalnoj strategiji e-mobilnosti Dräxlmaier grupe.

Njemačka tvrtka zapošljava 15.000 ljudi u Rumunjskoj, uključujući tvornice u Brașovu, Hunedoari, Piteștiju, Satu Mareu i Temišvaru. Također ima pogone u Srbiji i Sjevernoj Makedoniji.

Komentirajte prvi

New Report

Close