Njemački div pokreće proizvodnju u susjedstvu, planira zaposliti do 1.000 ljudi

Autor: Poslovni.hr , 19. travanj 2024. u 11:01
FOTO: REUTERS/Sarah Meyssonnier/Ilustracija

Kompanija u idućih osam godina planira uložiti oko 38 milijuna eura

Njemačka kompanija Mubea, jedan od svjetskih lidera u proizvodnji komponenti za automobilsku industriju, priprema pokretanje proizvodnje u Bosni i Hercegovini, točnije u Derventi.

Ovu informaciju je za BiznisInfo.ba potvrdio Christian Carius, direktor korporativnog razvoja i poslova s vladom u ovom njemačkom gigantu.

Podsjetimo, riječ o je kompaniji za koju se ranije govorilo da će otvoriti proizvodni pogon u Prnjavoru. No, Carius je otkrio da zapravo pripremaju start proizvodnje u Derventi.

Kompanija je već registrirana u BiH i trenutno već ima 90 zaposlenih. Početak proizvodnje u Derventi planiran je za početak 2025. godine.

Na taj se način njemački div želi držati rokova koje ima prema svojim kupcima u vezi s isporukama.

– To ne znači da smo zaustavili sve oko Prnjavora, ali u ovom trenutku radimo na pokretanju proizvodnje u Derventi – kazao nam je Carius.

Na pitanje što će biti sa investicijom u Prnjavoru o kojoj se ranije govorilo, odgovorio je: “Budućnost je otvorena”.

 Trenutno imamo 90 ljudi zaposlenih. Ako se stvari budu dobro razvijale, očekujemo da do 2030. ili 2032. dođemo do broja od 1.000 zaposlenih – rekao je naš sugovornik.

Planirani iznos koji ova kompanija planira investirati u BiH u idućih osam godina je oko 38 milijuna eura.

Inače, pokretanje proizvodnje auto dijelova u BiH nadovezat će se na slične pogone koje kompanija ima u Austriji, Češkoj Republici i Maroku.

Komentirajte prvi

New Report

Close