Njemačka s pet milijuna eura pomaže privatne male i srednje tvrtke u BiH

Autor: Poslovni dnevnik , 03. prosinac 2020. u 22:00
Beskamatne kredite do 25.000 eura mogu dobiti tvrtke iz svih sektora/Shutterstock

Sporazum o financiranju za taj novi program je već potpisan između njemačke razvojne banke KfW i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

U sklopu bilateralne razvojne suradnje između Njemačke i Bosne i Hercegovine, Njemačka je izdvojila dodatnih pet milijuna eura za ublažavanje negativnih posljedica pandemije izazvane virusom Covid-19, priopćeno je iz Veleposlanstva Njemačke u BiH.

Kako se navodi, novac je namijenjen privatnim malim i srednjim tvrtkama iz svih sektora, među njima mnogim mikrotvrtkama, kako bi se prevladale posljedice pandemije koje utječu na poslovanje.

“U te svrhe dodjeljuju se beskamatni i besplatni krediti u visini do 25.000 eura koji će biti dostupni preko mikrokreditnih organizacija Mikrofin iz Banja Luke i partnera iz Tuzle.

Najduže dospjeće kredita za krajnjeg korisnika iznosi tri godine”, dodaje se u priopćenju. Margret Uebber, veleposlanica Njemačke u BiH, izjavila je da gotovo godinu dana kriza izazvana koronom prijeti životu i ljudskoj egzistenciji diljem svijeta.

“Samo zajednički možemo uspješno odgovoriti tom izazovu – kao lokalna, državna ili međunarodna zajednica koja je opredijeljena na solidarnost. Ove mjere upotpunjuju našu razvojnu suradnju na idealan način koji stavlja snažan naglasak na razvoj privatnog sektora”, rekla je Uebber.

Sporazum o financiranju za taj novi program je već potpisan između njemačke razvojne banke KfW i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koje zastupa Ministarstvo financija i trezora.

Komentirajte prvi

New Report

Close