Nažalost, preminula beba rođena s koronavirusom

Autor: Poslovni.hr , 19. travanj 2021. u 14:40
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Tijekom liječenja, zbog razvoja multisistemskog popuštanja svih organa, novorođenče je uz liječničku pratnju prebačeno u dječju Univerzitetsku kliniku.

Beba stara devet dana, zaražena koronavirusom, koja je u teškom stanju prebačena iz Kliničkog centra Kragujevac u Univerzitetsku dječju kliniku Tiršova u Beogradu, nažalost je preminula, priopćeno je iz te zdravstvene ustanove, javlja RTS.

Kako se navodi, tijekom liječenja od infekcije COVID-19, koja je kod bebe potvrđena odmah nakon rođenja, primijenjene sve terapijske procedure neophodne u liječenju infekcije u KC-u Kragujevac. Tijekom liječenja, zbog razvoja multisistemskog popuštanja svih organa, novorođenče je uz liječničku pratnju prebačeno u dječju Univerzitetsku kliniku u Tiršovoj zbog nastavka liječenja koje podrazumijeva i zamjenu bubrežne funkcije i liječenje respiratornog distresa i sekundarne plućne hipertenzije u neonatalnoj COVID jedinici intenzivne njege.

“Na primijenjenu terapiju tijekom liječenja ne dolazi do poboljšanja, pogoršava se multisistemsko popuštanje, što dovodi do smrtnog ishoda bebe”, navedeno je u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close