Nakon godinu i pol Magna Steyr ponovno pokreće lakirnicu automobila u Sloveniji

Autor: Poslovni dnevnik , 07. rujan 2021. u 22:00
Radnici su krajem prošlog tjedna obaviješteni o početku rada pogona/Pixabay

U ovom trenutku započinju razgovore s najvećim dobavljačima, a zatim će za nekoliko tjedana znati kakav će biti točan plan ponovne uspostave proizvodnje.

Erwin Fandl, potpredsjednik Magna Steyra, obavijestio je predstavnike države i lokalne zajednice u sjedištu lakirnice Hoče u Sloveniji da se proizvodnja postupno vraća u taj pogon nakon gotovo godinu i pol dana poslije izbijanja pandemije koronavirusa.

Nakon sastanka, David Adam, direktor slovenske tvornice, rekao je da su zaposlenici obaviješteni o ponovnom pokretanju lakirnice krajem prošlog tjedna, javlja RTV Slovenije. Na taj korak odlučili su se zbog opće pozitivne situacije na tržištima automobila.

Sada planiraju vratiti sve radnike koji su bili zaposleni u Sloveniji i privremeno rade u tvornici u Grazu.

Točan broj koliko ih je u međuvremenu napustilo tvrtku Adam nije objavio, ali je uvjeren da je većina njih ostala s njima.

Također, nije mogao reći hoće li nastaviti lakirati karoserije Jaguara, jer to ovisi odluci Uprave Magna Steyra. U ovom trenutku započinju razgovore s najvećim dobavljačima, a zatim će za nekoliko tjedana znati kakav će biti točan plan ponovne uspostave proizvodnje.

Kada je riječ planovima za razvoj druge faze Magnine tvornice na toj lokaciji, prema Adamovim riječima, u ovom trenutku nema ništa novog.

Ove godine postali su vlasnici dodatnog zemljišta, a sada još čekaju završetak postupka za dobivanje okolišne dozvole.

Magna se obvezala da će ispuniti određene ciljeve o broju zaposlenih prilikom otvaranja tvornice u Sloveniji, u zamjenu za državne poticaje, no ti su planovi usporeni izbijanjem pandemije, zbog čega ulagači trenutačno raspravljaju o mogućim produženjima.

Prema godišnjem izvješću tvrtke objavljenom na web stranici Ajpes, lani je slovenska Magna ostvarila 5,6 milijuna eura prihoda od prodaje i gotovo 14 milijuna eura ostalih poslovnih prihoda isključivo na stranim tržištima. Do kraja godine ostvarili su neto dobit od 1,3 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close