Najavljene subvencije za kompanije koje žele letjeti iz Tuzle

Autor: Poslovni.hr , 19. listopad 2023. u 21:59
Foto: Shutterstock

U proteklom razdoblju najzainteresiraniji partner za suradnju s tuzlanskom zračnom lukom bio je crnogorski avioprijevoznik Air Montenegro.

Dok se još čeka dozvola za uspostavu letova iz Tuzle, čiji je ishod od BHDCA zatražio Air Montenegro, Vlada Tuzlanskog kantona poduzima korake vezane za privlačenje novih avioprijevoznika, koji će svoje poslovanje uspostaviti na međunarodnoj liniji. Aerodrom tamo. Naime, Vlada Tuzlanskog kantona pripremila je smjernice za rebalans ovogodišnjeg proračuna s primarnim ciljem osiguranja dva i pol milijuna konvertibilnih maraka, koji će biti usmjereni Međunarodnoj zračnoj luci Tuzla, točnije za podršku avioprijevoznicima koji žele uspostaviti svoje letove iz taj aerodrom. “Kroz subvencioniranje zračnog prometa želimo vratiti linije koje su ukinute odlaskom Wizz Aira.

Procjena je da nećemo potrošiti sva sredstva, ali oni na određeni način dijele rizik sa zračnim prijevoznicima koji su odlučili da se odazovu javnom pozivu. On će biti objavljen u narednim danima, gdje će se definirati svi detalji, a na kraju će biti potpisan ugovor sa Međunarodnim aerodromom Tuzla”, kazao je premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić. Namjera Vlade TK je da se u narednom periodu vrate sve one linije koje je avio kompanija Wizz Air nedavno ukinula, a riječ je o šest-sedam destinacija. Također, na tuzlanskom aerodromu realizira se nekoliko projekata, a kantonalni premijer očekuje da će njihova realizacija koincidirati s uspostavom spomenutih linija. “Vjerujemo da ćemo u narednih mjesec dana imati vrlo pozitivnu priču i vraćanje Međunarodnog aerodroma Tuzla na ranije uspostavljene kolosijeke”, nastavio je Halilagić.

U proteklom razdoblju najzainteresiraniji partner za suradnju s tuzlanskom zračnom lukom bio je crnogorski avioprijevoznik Air Montenegro. Kako je Klix.ba ranije otkrio, na samom početku poslovanja spremni su dovesti jedan bazni avion kojim bi prevozili putnike na čak deset destinacija. Radili bi 20 letova tjedno. No, kada će službena suradnja biti uspostavljena u ovom trenutku nitko sa sigurnošću ne može reći jer Direkcija za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine (BHDCA) još nije izdala potrebnu dozvolu za početak letenja iz Tuzle

Komentirajte prvi

New Report

Close