Jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji dovršava milijunski posao

Autor: Poslovni dnevnik , 11. srpanj 2024. u 14:42
Delta Real Estate Beograd objavila je ponudu za preuzimanje preostalih dionica tvrtke Standard Nekretnine/Pixabay

Ponuda za preuzimanje odnosi se na 42.126 dionica, koje čine 4,9661 posto udjela u sarajevskoj kompaniji.

Tvrtka Delta Real Estate Beograd, u vlasništvu srpskog biznismena Miroslava Miškovića, objavila je službenu ponudu za preuzimanje preostalih dionica sarajevske tvrtke Standard Nekretnine, piše Biznisinfo.ba.

Ponuda dolazi nakon što je Delta nedavno dokapitalizirala za deset milijuna maraka na udio od nešto više od 95 posto dionica Standard nekretnina. Time je došla u poziciju da istisne preostale dioničare ako ne pristanu prodati svoj udio.

Ponuda za preuzimanje odnosi se na 42.126 dionica, koje čine 4,9661 posto udjela u sarajevskoj kompaniji, piše BiznisInfo.ba. Ponuđena cijena je 21,40 maraka po dionici, što predstavlja 100 posto nominalne vrijednosti dionice.

To znači da će Mišković, ako svi dioničari prihvate ponudu, platiti još 901.496 maraka za potpuno preuzimanje tvrtke. Uz deset milijuna koje je početkom godine dao za dokapitalizaciju, koja mu je trebala da dođe do udjela od 95 posto i pozicije da istisne male dioničare – ispada da je Mišković ukupno izdvojio oko 11 milijuna maraka.

Delta je dugogodišnji većinski vlasnik Standard nekretnina, a u tom je razdoblju imala 89 posto dionica.

Komentirajte prvi

New Report

Close