Zlatko Anđelić zbog covida proveo 93 dana u bolnici, a 27 na respiratoru: “Napravio sam jednu veliku grešku”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. listopad 2020. u 12:13
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Sve moguće komplikacije koje je netko mogao razviti na respiratoru, bile su prisutne kod Zlatka”, rekao je šef anestezije.

Zlatko Anđelić iz Kiseljaka pobijedio je Covid-19 nakon čak 93 dana provedena u bolnici, od čega je 27 bio na respiratoru, a preživio je i kliničku smrt, izvijestila je bosanskohercegovačka Federalna televizija, prenoseći riječi liječnika da se radi o pomicanju granica u borbi s opasnim virusom.

Iako teškoga i nesigurnog koraka zbog tjelesne slabosti, pedesetogodišnji Anđelić je, s osmijehom na licu, u pratnji obitelji napustio Hrvatsku bolnicu Fra Mato Nikolić u Novoj Biloj.

U izjavi za Federalnu televiziju (FTV) rekao je kako je pogriješio jer se u lipnju kasno javio liječnicima.

“Nažalost, mislim da će koronu morati svatko preboliti, samo je moj savjet, na prvi simptom ne čekati nikoga, ne slušati nikoga, nego ravno liječnik. Ja sam se zapustio, sabralo se desetak dana, a to je bilo već kasno”, rekao je Anđelić. Pozvao je sve da budu odgovorni, pridržavaju se mjera i čuvaju zdravlje.

Anđelić je više od tri mjeseca proveo u bolnicama, nekoliko puta je stavljan i skidan s respiratora, na kojem je proveo dvadeset i sedam dana, preživio kliničku smrt i ostao na životu.

“Moglo bi se reći da je Zlatko pomakao neke standarde. Sve moguće komplikacije koje je netko mogao razviti na respiratoru, bile su prisutne kod Zlatka”, rekao je šef anestezije bolnice u Novoj Biloj dr. Marko Androšević.

Svojevrsni medicinski fenomen Zlatko Anđelić iz Kiseljaka zahvalio se liječnicima i Bogu na uspješnom oporavku kazavši da bez njihove potpore ne bi uspio.

Komentirajte prvi

New Report

Close