Hotelski kompleks vrijedan je 90 milijuna eura, a posao će dobiti 350 osoba

Autor: Poslovni dnevnik , 21. svibanj 2021. u 06:47
Hotelski kompleks vrijedan je 90 milijuna eura, a posao će dobiti 350 osoba/Shutterstock

Marriott počinje izgradnju dva hotela u Vranjskoj Banji.

Kompanija Millennium Resorts i američki hotelski lanac Marriott International potpisali su ugovor o suradnji na izgradnji hotelskog kompleksa u Vranjskoj Banji u Srbiji.

Uime dvije kompanije ugovor o suradnji potpisali su Silvija Lovreta, direktorica razvoja za južnu i jugoistočnu Europu Marriott Internationala i Ivan Bošnjak, direktor Millennium Resortsa.

Stojan Vujko, direktor kompanije Millennium Team, rekao je da će Millennium uložiti 90 milijuna eura u taj projekt i da će biti otvoreno 350 radnih mjesta, javlja Tanjug. On je naveo da je izgradnja hotelskog kompleksa u Vranjskoj Banji važna i za razvoj cijelog tog kraja.

Ivan Bošnjak je izjavio da će kompleks imati dva hotela iz lanca Marriott, kao i zdravstveni centar, te da su u planu spa apartmani, vile i bungalovi.

“Vranjska Banja nekada je bila važna turistička destinacija u području zdravstvenog turizma, dok danas ovdje turizma i nema. Ovaj projekt će dati novi život i energiju, stvorit ćemo novu turističku destinaciju”, istaknuo je Bošnjak.

Prema riječima Nikole Avrama, direktor kompanije Alpha Hotel Management, koja će upravljati tim kompleksom, hoteli u Vranjskoj Banji bit će izgrađeni u četiri faze od kojih posljednja treba biti završena 2026. godine, i imat će sadržaje i razinu usluge kakvih nema u tom dijelu Europe.

On je nakon potpisivanja ugovora objasnio da će u sljedećih 20 godina kompanija Marriott dati franšizu Millenniumu kako bi svi sadržaji i kvaliteta usluge bili prema visokim standardima tog najveće svjetskog hotelskog lanca.

“Prva faza izgradnje treba biti gotova do travnja ili svibnja 2023. godine i obuhvaća hotel Westin Vranjska Banja, koji će biti najbolji hotel u Srbjii, a uz njega će biti razvijen i zdravstveni centar kao potpuno novi proizvod na srpskom tržištvu uređen po uzoru na Austriju, Njemačku i sjevernu Italiju”, rekao je Avram.

On je dodao je da će u drugoj fazi biti izgrađen hotel Kralj Petar Prvi Autograph Collection s pet zvjezdica i potpuno novim uslugama kakvih nema u Srbiji izvan Beograda.

U trećoj i četvrtoj fazi gradit će se spa apartmani na 10.000 kvadrata i spa bungalovi.

Komentirajte prvi

New Report

Close