Lumiwings u jednom danu prodao 600 karata iz Tuzle

Autor: Poslovni dnevnik , 05. prosinac 2023. u 23:00
Foto: Shutterstock

Grčki prijevoznik će stacionirati zrakoplov Boeing 737-700 sa 149 sjedala u Tuzli i započeti operacije za Saarbrucken u Njemačkoj, Halmstad i Stockholm Skavsta u Švedskoj, Esbjerg u Danskoj i Maastricht u Nizozemskoj.

Lumiwings, koji će svoju bazu u Tuzli otvoriti 18. prosinca, prema riječima generalnog direktora zračne luke Dževada Halilčevića, ima odličan start. Komentirajući protekli vikend, nepuna 24 sata nakon što su puštene u prodaju karte za pet novih linija iz Tuzle, Halilčević je rekao da je “prodano već 600 karata”.

– Javnost je oduševljena ovakvim razvojem događaja jer više ne moraju voziti trideset i više sati. Naš projekt s Lumiwingsom je tek započeo i čini se da će biti vrlo uspješan – rekao je Halilčević, prenosi Ex-Yu Aviation News.

Grčki prijevoznik će stacionirati zrakoplov Boeing 737-700 sa 149 sjedala u Tuzli i započeti operacije za Saarbrucken u Njemačkoj, Halmstad i Stockholm Skavsta u Švedskoj, Esbjerg u Danskoj i Maastricht u Nizozemskoj.

Usluge za Istanbul također će biti pokrenute nakon što se osiguraju potrebna regulatorna odobrenja.

Danas potpisanim ugovorom između Međunarodne zračne luke Tuzla i aviokompanije Lumiwings definirano je pozicioniranje jedne bazne letjelice.

“Potpisivanjem ovog sporazuma uspostavljamo saradnju sa aviokompanijom Lumiwings koja će bazirati jedan zrakoplov na Međunarodnoj zračnoj luci Tuzla i uspostaviti značajan broj aviolinija na koje su korisnici naših usluga već navikli.

Stoga, od 18. prosinca 2023. Obnavljamo linije za Švedsku, Dansku, Holandiju i Njemačku, ali po prvi put otvaramo avio liniju za Tursku, što je dugogodišnja želja građana Tuzlanskog kantona i šire regije”, kazao je direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla, Dževad Halilčević.

U prvoj fazi projekta, osim u pet zemalja, planirana je uspostava letova za Tursku, odnosno Istanbul.

Trenutačno se čeka službeno odobrenje za promjenu prijevoznika, budući da je letove trebao obavljati crnogorski zračni prijevoznik Air Montenegro. S tuzlanskog aerodroma trenutno tri destinacije pokriva Wizz Air, čiji avion leti ka dva aerodroma u Njemačkoj te jedan u Švicarskoj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close