Ljubljanske mlekarne počele izvoziti sladoled Planica na kinesko tržište

Autor: Poslovni dnevnik , 14. travanj 2020. u 21:59
Slovenska kompanija u Kinu, gdje već izvozi mlijeko, planira ove godine otpremiti ukupno 43 tone sladoleda

Time jačaju nazočnost na tržištu na kojem djeluje veliki broj dobavljača mlijeka i mliječnih proizvoda iz Europe, kao i iz Novog Zelanda i Australije.

Ljubljanske mlekarne su iz koparske luke početkom ovog tjedna poslale prva dva kontejnera sladoleda Planica u Kinu.

To je veliki pomak, posebno u svjetlu pandemije koronavirusa, ocjenjuju u prehrambenoj kompaniji i ističu da time jačaju nazočnost na tržištu na kojem djeluje veliki broj dobavljača mlijeka i mliječnih proizvoda iz Europe, kao i iz Novog Zelanda i Australije, piše Delo.

“U vrijeme kada globalna pandemija koronavirusa osakaćuje svjetsku ekonomiju i dok je neizvjesnost u izvozu vrlo visoka, veseli smo zbog uspjeha poput ovog. Prodaja našeg trajnog mlijeka u Kini daje dobre rezultate, a potrošači nas povezuju s visokom kvalitetom. Stoga očekujemo da će popunu asortimana sladoledom Planica pozitivno prihvatiti. U Kinu ove godine planiramo otpremiti ukupno 43 tone sladoleda”, rekao je Tomaž Žnidarič, direktor Ljubljanske mlekarne.

U prvoj pošiljci u Kinu je krenulo oko 35.000 komada sladoleda Planica tropic i Planica čoko, te će stići na odredište za pet tjedana.

Ljubljanske mlekarne najveći su prerađivač slovenskog sirovog mlijeka i gotovo najveća kompanija za preradu hrane u Sloveniji. Svakodnevno im farmeri osiguravaju preko 500.000 litara svježeg mlijeka, što je čak trećina proizvodnje slovenskih poljoprivrednih kućanstava.

Kad je riječ o mlijeku, Slovenija ima 130-postotnu stopu samodostatnosti, tako da zatvaranje granica i izvozna nesigurnost mogu utjecati na ravnotežu u toj industriji.

Komentirajte prvi

New Report

Close