Ljevnaić apelira na sniženje cijena na Jahorini

Autor: Poslovni dnevnik , 08. travanj 2024. u 23:01
Foto: SHUTTERSTOCK

Naglasio je da ne smijemo nadomjestiti ni utjecaj stagnacije na području nekretnina na turističku industriju.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić istakao je ozbiljnost situacije u planinskom turizmu nakon dvije tople zime.

Istodobno je pozvao na hitno smanjenje cijena kako bi se odgovorilo na aktualne izazove.

“Ove dvije tople zime ostavile su dubok trag na našem kraju i planinskom turizmu općenito. Sada je trenutak da hitno reagiramo i prilagodimo se novonastaloj situaciji. Jako je važno da svi zajedno smanjimo cijene, kako ski karte, tako i smještaja i vanpansionskih usluga. Samo na taj način možemo privući više turista.

Vodim skijaške centre već 17 godina i dobro znam kako razmišljaju skijaši. Imamo fantastičan proizvod, ali cijene su skočile u nebo. Nije normalno da pivo ili espresso na stazi u Italiji košta 3,2 eura, a kod nas i dvostruko više”, istaknuo je Ljevnaić.

Naglasio je da ne smijemo nadomjestiti ni utjecaj stagnacije na području nekretnina na turističku industriju.

“Veliki broj apartmana na Jahorini ostaje neprodan, a čak su i hoteli na planini predmet prodaje. Investitori se suočavaju s gubitkom vrijednosti svojih zgrada. Zato je potrebno djelovati brzo i efikasno kako bismo uspostavili ravnotežu i ponudili pristupačne cijene, koje će osigurati da naš kraj i dalje bude poželjna destinacija za ljubitelje planinskog turizma – naglasio je direktor Olimpijskog centra “Jahorina”.

Naglasio je i da se šansa za oporavak sada pruža u ljetnom turizmu, imajući u vidu da klimatske promjene pogoduju ovom segmentu, prenosi Srpska info.

“Tu priliku moramo iskoristiti i razvijati ljetni sadržaj koji će privlačiti goste tijekom cijele godine”, dodao je Ljevnaić.

Jahorina se već uveliko priprema za ljetnu sezonu, a nadaju se da će ovaj otvoreni apel za sniženje cijena doći do hotelijera i vlasnika imanja na Jahorini. Slične probleme već ranije su apostrofirali i iz pojedinih skijaških centara u Srbiji te u Crnoj Gori.

Komentirajte prvi

New Report

Close