Lidl širi svoju regionalnu mrežu trgovina, otvara najmanje pet trgovina, zaposlit će 1000 ljudi

Autor: Poslovni dnevnik , 29. prosinac 2021. u 13:00
Dolazak Lidla u Crnu Goru najviše će utjecati na poslovanje postojećih trgovačkih lanaca/E. Elvedji/PIXSELL

Tržište supermarketa u Crnoj Gori konsolidirano je posljednjih godina pripajanjem više trgovačkih lanaca velikim kompanijama.

Njemački trgovački lanac Lidl, poznat po širokom asortimanu proizvoda i povoljnim cijenama, ubrzano se priprema za ulazak na crnogorsko tržište i planira u sljedeće tri godine otvoriti najmanje pet supermarketa, doznaje portal Investitor.

Trenutačno je u tijeku tzv. faza lobiranja, kako bi se što kvalitetnije završili svi pravni i ostali poslovi, a prije nekoliko dana je objavljeno da je tvrtka povezana s Lidlom predala ponudu za kupovinu 13,2 tisuće kvadrata u podgoričkom City Kvartu za 3,73 milijuna eura.

Da Lidl stiže na crnogorsko tržište nagovijestio je u ponedjeljak i Jakov Milatović, ministar ekonomskog razvoja, koji je rekao da ga raduje dolazak investitora iz zapadne Europe koji će povoljno utjecati na tržište.

Tržište supermarketa u Crnoj Gori konsolidirano je posljednjih godina pripajanjem više trgovačkih lanaca velikim kompanijama. Tako se sedam ili osam trgovačkih lanaca svelo na četiri veća sustava – Voli, Laković, Mercator (IDEA) te Domaću trgovinu. I upravo bi na njih najveći utjecaj mogao imati dolazak Lidla. Najava da će Nijemci zaposliti 1000 radnika poklapa se s veličinom najvećeg konkurenta Volija.

Dolaskom na crnogorsko tržište Lidl širi svoju regionalnu mrežu trgovina. Prije nekoliko godina, njemački lanac stigao je u Srbiju, a uskoro se očekuje i početak rada u BiH.

Kapital Lidla u BiH nedavno je povećan na više od 10 milijuna maraka (oko 5,1 mil. eura), nakon što je u početku registrirao tvrtku Lidl BH d.o.o. Sarajevo s početnim kapitalom od 977.915 maraka, prenosi portal Swot.ba.

Lidl zasad u BiH ima registrirane četiri podružnice, od čega su dvije u Sarajevu te po jednu u Banjoj Luci i Brčkom. Prema ranijim medijskim najavama, Lidl u BiH planira otvaranje najmanje šest objekata. Nedavno su zaposleni i prvi radnici.

Komentirajte prvi

New Report

Close